Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

LAPP KABEL: Pár slov o Silvyn Chain


Document Actions
LAPP KABEL: Pár slov o Silvyn Chain
SILVYN CHAIN je obchodní označení energetických řetězů společnosti Lapp Kabel – výrobce kabelů a kabelové techniky. Nosiče energií, jak se také těmto řetězům říká, se používají u pohyblivých aplikací tam, kde je třeba dynamicky vést vysoce flexibilní kabely či ochranné hadice. Jedním z příkladů je například napájení posuvné kočky jeřábu. Do jakých prostředí ho lze využít a jaké jsou jeho další vlastnosti?
Karel Herma, ze dne: 21.05.2012


Všestranné energetické řetězy SILVYN® CHAIN pro pohyblivé přívody energií chrání a vedou kabely v dynamických aplikacích. Jsou určeny jak pro vnitřní, tak pro venkovní pro použití. Lze s nimi snadno manipulovat, jsou vysoce odolné vůči vnějším vlivům a mají dlouhou životnost. Pro standardní a nenáročné aplikace se používá nylonové provedení, pro náročnější aplikace lze využít energetické řetězy z oceli. Existují varianty otevřené, uzavřené, pro krátké délky pojezdů i pro ty velmi dlouhé, pro horizontální, vertikální nebo dokonce i pro otočný pohyb. Mohou se použít zkrátka téměř všude, kde je potřeba zajistit pohyblivý přívod energií. Výhod použití takového řetězu je několik. Energetický řetěz jednak zajišťuje vedení kabelu se splněním všech podmínek pro jeho správné použití (poloměr ohybu kabelů, apod.), ale také jeho ochranu. Nosič lze konfigurovat prakticky na míru podle přání a potřeb uživatele.




PRACUJETE V OBORU?
Máte možnost si požádat o více informací
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933