Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Přednáška o řadě výkonových jističů NZM vhodné pro systémy distribuce energie, od malých rozvaděčů po velké energetické rozvody. Univerzální použití zvyšuje možnosti návrhů, usnadňuje instalaci a zjednodušuje údržbu. Díky konektivitě a funkcím ...
  • Mezinárodní strojírenský veletrh 2024 se uskuteční 8.–11. října v Brně. Největší středoevropská přehlídka průmyslových technologií přiláká více než 12% firem navíc oproti loňsku, včetně vystavovatelů z 21 zemí. V pavilonu P se představí nové ...

Časté dotazy k při návrzích a stavbách expozic


Document Actions
Časté dotazy k při návrzích a stavbách expozic
Také se vám někdy točí hlava z dodavatelů veletržních expozic? My, virtální internetový časopis nabídky na stavbu stánku často nestačíme mazat. Ovšem jedna byla opravdu k zamyšlení ...
Margita Boháčová, ze dne: 26.02.2006
reklama

Stává se již kamenným pravidlem, že před konáním některého z veletrhů, kterého jsme se kdy účastnili, býváme zasypáni naprosto amatérsky vytvořeným spamem. I přes to, že zákon o nevyžádané poště vyšel již před více než 18 měsíci, praxe je taková, že se rozesílá pošta bez ohledu, zda si ji někdo vyžádal, či ne. 

Spameři v koši
Jednou z takto nabízených služeb je například stavba stánku. Protože anonymní oslovení spamem nepovažujeme za profesionální přístup, odvozujeme od tohoto prvního kroku další postupy takových dodavatelů. Honbou za vyššími zisky šetří na propagaci a obchodní činnosti rozesíláním zákonem nepovolených obchodních sdělení. Již máme v mnoha případech zjištěno, že takto ušetřené prostředky se nezohledňují ve výsledné ceně a tak všechny nabídky oslovující i naše programátory o stavbě stánku logicky končí v koši.

A přece se objevil někdo,
kdo nás oslovil velmi čistým a v naší zemi nezvyklým způsobem. Jednoduše zvedl telefon a zavolal tomu, kdo u nás má na starosti prezentace, hovořil o tom, co nás opravdu zajímalo a nabídl to, co bylo opravdu zajímavé. Jak dosáhl této mety, lze přisoudit základním obchodním praktikám, které však na našem trhu znají většinou ti, kteří už služebním postupem praktický obchod již opustili.

Kdo nás opravdu oslovil?
Jiří Jeniš se svým krátkým, stručným a přesvědčivým výkladem opravdu posunul jím zastupovanou společnost ANIMA-EXPO na stůl toho, co u nás rozhoduje. A protože jsme už byli blízko všetečným dotazům, využili jsme toho. Jak nám bylo potvrzeno, naše dotazy nejsou vůbec neobvyklé, a tak se můžete s nimi a jejich odpověďmi seznámit také ...

  • Chceme využít patrovou expozici, ale máme obavy o její stabilitu...
    - pro patrové expozice se využívají určené systémové konstrukce, které jsou svým systémovým propojením zabezpečeny tak, aby byla vyloučena jejich destabilizace.
  • Jak velké technické zázemí (kuchyňka + sklad) expozice je obvyklé a dostačující?

- technické zázemí expozic je navrhováno dle daných dispozic a to především k velikosti plochy, typu expozice a potřeb zákazníka. Nejčastěji používané zázemí je tvořeno systémovou konstrukcí OCTANORM o rozměrech min. 1,5x1,5m (při použití standardní výbavy kuchyňky, vč. přívodu a odpadu vody).

  • Máme představu o dokonalém osvětlení naší expozice, ale tak, aby toto negativně nepůsobilo na příchozí návštěvníky naší expozice. Můžete nám v tom pomoci?
    - osvětlení každé expozice se navrhuje již při architektonickém zpracování a obecně se vychází z požadavků a potřeb zákazníka. Osvětlení expozice lze provést mnoha různými způsoby a to od intimního, přes decentní nebo intenzivní až po barevné, obohacené o zajímavé efekty, i s použitím mlhy a laseru.
  • Ve výbavě technického zázemí počítáme s vlastním Expresso kafé, vysavačem a mikrovlnou troubou. Postačí nám k jejich užívání základní nabízený příkon 2kW?
    - před přípravou vlastní realizace expozice projednáváme se zákazníkem počet a typy předpokládaných el. spotřebičů, jež budou na stánku využity, včetně jejich umístění, abychom zajistili trasy elektrických případně ostatních přívodů k nim (datové a telefonní přívody, anténní TV signál, přívody stlačeného vzduchu, atd.).
  • Vzhledem k velkému počtu návštěvníků naší expozice, máme vždy problém s mytím použitého nádobí. Můžete nám s tím pomoci?
    - do technického zázemí expozice jednoduše nainstalujeme myčku na nádobí (včetně přívodu a odpadu vody), která patří do našeho základního mobiliáře.
  • Chtěli bychom využít služeb moderátora a průvodce naším veletržním programem. Je možné stánek vybavit audio a video technikou?
    - tato výbava je v naší základní nabídce služeb a uvedenou techniku dodáme v požadovaných parametrech, včetně objednání samotného konferenciéra.
  • Vlastníme hmotnostně náročné exponáty, které bychom rádi na veletrhu prezentovali a chtěli bychom je umístit na stěny stánku. Máte pro nás nějaký způsob řešení?
    - řešení uchycení těchto exponátů není složité, avšak je nutné toto uvést již v zadání pro tvorbu expozice, aby byla zpevněná konstrukce stěn expozice zahrnuta již do původního projektu.
  • Na veletrhu budeme prezentovat drobné produkty, které budou umístěny v prosklených vitrínách a na policích, ale nevíme si rady s jejich rozmístěním a umístěním...
    - zajistíme Vám veškeré aranžérské a dekorační práce tak, aby Vaše expozice, včetně vystavovaných exponátů, působila esteticky a vjemově přirozeně, zajímavě a poutavě.
  • Rádi bychom měli zajištěno operativní zásobování naší expozice, na koho se můžeme obrátit?
    - jednoduše pro Vás objednáme operativní catering v průběhu celého veletrhu.
  • Na stánku bude mít mnoho hodnotných exponátů a i samotného technického vybavení, máme však obavy z jejich odcizení...
    - v naší nabídce služeb je i zajištění nepřetržité nebo časové ostrahy expozice.

Nakonec zbývalo pouze prověřit, jak jsou reference této společnosti "spokojené" s dodanými službami. A jak budeme spokojení se stánkem my? To se můžete přijít zeptat mě, nebo kolegů na náš stánek v dubnu na Ampéru 2006!

ANIMA-EXPO s.r.o.
WWW: http://www.anima-expo.cz
TEL: +420 544 250 405
FAX: +420 544 250 405
GSM: +420 775 077 795
E-MAIL: info@anima-expo.cz
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V dnešní době už není žádnou výjimkou, pokud ovládáte svá zařízení pomocí mobilního telefonu. Společnost ABB s.r.o. v loňském roce uvedla na trh řadu těchto přístrojů a v letošním roce došlo k jejímu rozšíření. Jaké zahrnuje novinky a aplikace, čtěte zde ...
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933