Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

Navrhujeme systém přípojnic s roztečí 185mm Ri4Power


Document Actions
Navrhujeme systém přípojnic s roztečí 185mm Ri4Power
Navrhujeme a servisujeme systém přípojnic Ri4Power už nějakou dobu. Zeptal jsem se svých kolegů na jejich pohled při rozhodování a výběru. Skutečnost, že je RITTAL jedničkou v tomto typu průmyslových skříni, nebyl ten hlavní rozhodovací argument, ale ten, který pouze závěrečné rozhodnutí umocnil. Pro naše dodávky systémů pro klienty platí stejné tržní podmínky jako v jakékoliv jiné oblasti. A za jakoukoliv chybu se nemilosrdně platí. Proto emotivní spotřebitelské rozhodování sem opravdu nepatří.
Jiří Macháček, ze dne: 12.12.2018

Použít do průmyslového prostředí rozvaděč není pouze splněním technických nařízení. Je tu více úhlů pohledu. Pochopitelně rychlost instalace je možná jednou z prvních poznámek, ovšem následují i další. Například následný servis a údržba.


Pro větší náhled kliknout!

Pokud se někdo rozhoduje, zda zvolit své (možná levnější) řešení nebo využít již existující, standardizované (možná dražší), pak ti zkušenější volí spíše ověřenou variantu. Variantu, která má své reference a mohou odhadnout další provozní náklady. Což se špatně děláí u systémů neznámých nebo prototypových.



Pro větší náhled kliknout!

Pokusil jsem se popsat naše myšlenkové pochody, pokud se v tomto rozhodujeme. Pracuji u společnosti, která klientům řešení navrhuje a následně i udržuje v provozuschoném stavu. Proto bereme v potaz více pohledů. Ukázkovým příkladem jsou systémy přípojnic. Samozřejmě pro elektrikáře domkaře jde o naprosto nezajímavý segment elektroinstalačního zboží. Také ho ani nelze očekávat na velkoobchodních pultech.

Ovšem kdo pracuje v průmyslové oblasti elektrotechnického spektra, dobře ví, že spolehlivost materiálů a systémů musí být násobně vyšší. Samozřejmě i časová náročnost údržby hraje velkou roli. Jde nejen o náklady na údržbu konající odborníky, ale i na fakt, že během takové činnosti je v mnoha případech zařízení odstaveno a dochází k časovým výrobním ztrátám.



Pro větší náhled kliknout!

Před sebou mám jeden z katalogů systému přípojnic Ri4Power od RITTALu, který se u nás stal v příslušných aplikacích standardem. Z našeho pohledu řeší požadovanou bezpečnost, tedy tolik potřebné krytí při manipulaci s přístroji. V montážních halách se mění konfigurace strojů velice nepravidelně a servisní zásahy nejsou vždy pouze plánované. S tím se samozřejmě mění i potřebné přístroje v řídících a napájecích rozvaděčích. Kromě dalších je i velice pozitivní informací skutečnost, že se k tomuto systému hodí mnoho jistících přístrojů různých výrobců.

Asi bych se rozepsal o možnostech pojistkových odpínačů, ale to se již nehodí do krátké zprávy tohoto typu. Podrobnosti funkcí a konstrukce samotné se dočtete v tomto technickém sešitě.


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933