Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Materiály nn, Katalogy, CD

THEBEN: Katalog Analogové a digitální spínací hodiny

  • 15.08.2015
THEBEN: Katalog Analogové a digitální spínací hodiny
Potřebujete časovat? Tedy spínat nebo naopak něco vypínat ve stanoveném čase? Pokud ještě nemáte chytrou elektroinstalaci, kde je řešení časování podstatně jednodušší, pak sledujte tuto minirecenzi katalogu analogových a digitálních spínacích hodin. K dispozici je pět typových řad, které vyrábí renomovaná německá značka již desetiletí. O kvalitě zpracování nemusíme mít pochyb.

WAGO: Přehledový katalog PSF 4.1 sortimentu

  • 14.08.2015
WAGO: Přehledový katalog PSF 4.1 sortimentu
Pokud někdo vysloví název WAGO, tak si většina z nás okamžitě vybaví jednu z možných krabicových svorek. Pokud nejste zásobení značkou Wago všemi katalogy, které popisují celé výrobní portfólio společnosti, pak by se vám mohl hodit tento přehledový technický sešit. Naleznete to zásadní, co se z produkce nejvíce používá. Jak je katalog zpracován, co v něm vše naleznete se dozvíte v této krátké recenzi ...

WAGO: Hlavní katalog Automatizační technika 2015 (česky)

  • 11.08.2015
WAGO: Hlavní katalog Automatizační technika 2015 (česky)
Pokud vás oslovují řídicí systémy, komunikační a sběrnicové moduly, průmyslové switche, rádiová technika nebo například telemetrie, pak možná oceníte tento sedmisetstránkový katalog plný podrobností a praktických informací, který je navíc v češtině. Přestože dnes automatizace hýbe světem, jsou informační materiály z této oblasti spíše výjimkou. Proto může dobře zpracovaný firemní katalog prozradit často více než pouhá teorie. A jaký tedy tento katalog?

SCHRACK: Katalog Časová a měřicí relé Amparo

  • 4.08.2015
SCHRACK: Katalog Časová a měřicí relé Amparo
Využíváte při své práci časová relé se zpožděným rozběhem či zpožděným návratem, multifunkční časová relé, napěťová měřicí relé s nastavitelnou hodnotou napětí či další druhy měřících a časových relé? Pak sledujte tuto krátkou recenzi útlého datasheetu Časová a měřicí relé Amparo od společnosti Schrack Technik, která je tímto sortimentem pověstná.

CONTEG: Katalog průmyslových rozvaděčů inTEG

  • 28.07.2015
CONTEG: Katalog průmyslových rozvaděčů inTEG
Řešíte rozvaděčové skříně v komerčních a průmyslových objektech? Máte v plánu využít kompaktní stavebnicové konstrukce, zakázkovou výrobu nebo hledáte konkrétní skříň, která se vám hodí? Správný odborník operuje dle potřeby s dostupnými alternativami, které jsou na lokálním trhu snadno dostupné. Tento katalog je velice zajímavý zdroj rozvaděčových sestav. Najdete tu různé typy, kombinace či příslušenství. Krátkou recenzi sledujte v tomto článku.

TRELLEBORG: Průchodkové desky ShieldLine

  • 21.07.2015
TRELLEBORG: Průchodkové desky ShieldLine
Navrhujete nebo vyrábíte rozvaděče? Jak řešíte průchod vedení? Klasicky průchodkami? Není to v mnohých případech příliš mnoho otvorů a práce se zpevněním stěn rozvaděče? Průchodkové desky řeší průchod mnoha kabelů s potřebným krytím a s podstatně menším potřebným prostorem. Vyrábí se v několika provedeních, která řeší potřebné vlastnosti k zajištění správné funkce dodávané skříně. Pro rychlé seznámení čtěte tuto krátkou recenzi.

HAGER: Oboustranná designová brožura Berker & Tehalit

  • 14.07.2015
HAGER: Oboustranná designová brožura Berker & Tehalit
Je váš dům či dům vašeho klienta nadstandardní? Zaslouží si extra design, který nekoupíte v každém hobbymarketu? Pak vás možná zaujme nabídka německého výrobce vypínačů, zásuvek a úložných systémů HAGER. Tento speciální katalog se zaměřuje především na designovou stránku věci, slouží tedy k výběru toho, co je vám blízké, a co již technicky zajistí jiní. Podívejte se na krátkou recenzi dvojkatalogu, v němž najdete z jedné strany informace k produktové řadě Berker a z druhé strany k produktové řadě Tehalit.

SCHRACK: Katalog Skříně pro rozvaděče, bytové rozvodnice, IT rozvaděče

  • 9.06.2015
SCHRACK: Katalog Skříně pro rozvaděče, bytové rozvodnice, IT rozvaděče
Rozvaděče, ať se již jedná o malé skříňky či velké rozvaděčové skříně, jsou naprosto neoddělitelnou součástí každé stavby. Jejich návrh je předmětem téměř samostatného "vědního oboru". Pak ovšem následuje realizační část, a to je výběr a pořízení. V ten okamžik přichází na řadu Schrack Technik se svým širokým portfoliem. Kdo již navázal obchodní vztah s touto značkou, patrně neváhá. Těm ostatním nabízím krátkou recenzi jednoho aktuálního katalogu.

GIRA: Katalog inteligentní domovní techniky

  • 28.05.2015
GIRA: Katalog inteligentní domovní techniky
Podívejme se na krátkou recenzi obřího katalogu. Obsahuje všechny prvky domovních vypínačů a zásuvek a domovní komunikace, včetně provedení systému KNX. Katalog svým obsahem jasně míří na cílovou skupinu dodavatelů elektroinstalací, kteří umí nabídnout svým klientů i něco nestandardního. Není ale určen pro všechny, existuje totiž pouze v anglické a německé verzi. Ovšem ti, pro které to není zásadní problém, získávají přes 800 stránek informací nejen o elegantních vypínačích.

DEHN: Katalog hromosvodních součástí 2015/16

  • 11.05.2015
DEHN: Katalog hromosvodních součástí 2015/16
Na trhu se objevila montážní příručka hromosvodů německého výrobce DEHN+SÖHNE, který určuje trendy v oblasti ochran proti blesku a přepětí. Bez nadsázky jde o materiál, který nechybí v žádné technické polici dnešního elektrotechnika. Ti, kteří hledají hlavně levné zboží nepotěším, tady se hovoří především o spolehlivém řešení. A již nyní prozradím, že to nejzajímavější začíná na straně 266.

DEHN: Katalog přepěťových ochran a montážní příručka 2015/16

  • 27.04.2015
DEHN: Katalog přepěťových ochran a montážní příručka 2015/16
Sem se zaměří pozornost každého hromosvodáře a odborníka na ochranu před přepětím. I když to je pozornost především těch znalých, nevylučuji ani zájem elektrotechnika teprve vstupujícího do této složité problematiky. U tohoto provedení technického sešitu se potvrzuje pravidlo: "jaký katalog, taková podpora". V tomto případě si můžete být jistí, že vše logicky souvisí se vším. Nic se neděje jen tak. Podívejte se na tuto krátkou recenzi informačního materiálu o přepěťových ochranách.

WAGO: Série produktových katalogů 2015 (EN)

  • 30.03.2015
WAGO: Série produktových katalogů 2015 (EN)
Znáte produkty WAGO opravdu dobře? Z českých verzí katalogů ale určitě ne. Portfolio těchto produktů je ve skutečnosti podstatně širší, a kdo chce znát víc, musí nahlédnout do objemných zdrojů v angličtině. V této krátké recenzi popíšeme pět katalogů, ve kterých naleznete vše, co WAGO nabízí světu. Pro uživatele tohoto sortimentu nebude pravděpodobně angličtina velkým problémem, protože technické parametry zkušený elektrotechnik přečíst umí.

TECO: Katalog prvků systému Foxtrot

  • 26.01.2015
TECO: Katalog prvků systému Foxtrot
Pracujete s domovními instalacemi a malá automatizace je namístě? Systém Foxtrot splňuje mnohonásobně představy investorů. Dokáže propojit a ovládat, nač si člověk vzpomene. Máme před sebou aktuální produktový katalog, který popisuje všechny dodávané komponenty. Drátěná vazba umožňuje příjemné listování i při velikosti A4. Pokud chcete znát obsah tohoto technického materiálu, nakoukněte do této stručné recenze. A jak je již zvykem, odborníci si mohou požádat o zaslání papírové verze katalogu.

CONDUCTIX WAMPFLER: Trolejová vedení i tam, kde nejsou trolejbusy

  • 19.01.2015
CONDUCTIX WAMPFLER: Trolejová vedení i tam, kde nejsou trolejbusy
Snad každý, kdo se pohybuje v průmyslu, ví, že rozvod elektrické energie po všech pracovištích nezajistí žádný rozvaděč. Ten ve skutečnosti pouze jistí, přepíná, zapíná a vypíná. K rozvádění elektrické energie je potřeba vedení - třeba trolejového. Pokud namítáte, že s trolejbusy, tramvajemi či vlaky nepřicházíte vůbec do styku, vězte, že toto vedení se má i jiné využití. Podívejte se, jaká řešení tento systém nabízí.

ZEZ SILKO: Katalog kondenzátorů pro indukční ohřev

  • 5.12.2014
ZEZ SILKO: Katalog kondenzátorů pro indukční ohřev
Roztápíte ingoty pomocí spirál? Je indukční ohřev předmětem vašeho byznysu? Pak vaší pozornosti patrně neuniknou kondenzátory pro indukční ohřev renomované značky ZEZ Silko ze Žamberku! V útlém technickém sešitě naleznete vyráběné typy, které v tomto případě pokryjí většinu potřeb. Žamberk, kde se nachází výrobní areál, je nedaleko chaloupky, kde žil Prokop Diviš (nikoliv Přímětice ale Žamberk).
FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
... české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line ...
Pokud vaše pracovní náplň spadá do oblasti energetiky, nebo se jen zajímáte o přístroje či služby pro vn/vvn, mohl by vás zaujmout sortiment české společnosti IVEP, obzvláště pak nové kompaktní odpojovače určené právě pro vysoké a velmi vysoké napětí ...
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Potřebujete transformátor, ale máte napjatý rozpočet? Co tedy ušetřit a raději se poohlédnout po kvalitně repasovaném kusu? Zajímá-li vás, jak v dnešní nesnadné ekonomické situaci snížit náklady při pořizování těchto druhů zařízení, tak bychom měli jeden tip ...
Orientace v ochranách proti přepětí není v dnešní době nové ČS EN 62 305 zrovna snadná. Česká značka OEZ vydává aplikační příručku se základními informacemi pro projektování ochran proti přepětí. Z oblasti elektromagnetické kompatibility toho bylo již napsáno hodně. Ovšem od každého výrobce se očekává ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933