Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • ... omílaný dotaz, zda lze k pevnému zásuvkovému obvodu připojit pevný světelný obvod. Okolnosti, které vedou k zamýšlenému připojení jsou také stejné. Nemožnost vytvoření nového světelného okruhu a stávající světelné okruhy na hranici maximálního ...
  • ... experimenty s cílem najít bezpečný způsob usmrcení zvířat elektrickým proudem, což vedlo k sérii pokusů na různých zvířatech ve své laboratoři. Po několika neúspěšných pokusech s různými napětími a sestavami elektrod nakonec Edison našel funkční ...

EGÚ BRNO: Systém dálkových odečtů měřidel energií


Document Actions
EGÚ BRNO:  Systém dálkových odečtů měřidel energií
Výrobky a služby jsou určeny zejména výrobcům a distributorům elektrické energie a tepla a najdou uplatnění i všude tam, kde se elektrická energie a teplo spotřebovává. Nabídka našich produktů a námi poskytovaných služeb se soustřeďuje na následující oblasti ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.05.2007
reklama

MINIPOHLED

Na Amperu 2007 jsme obdrželi krátké vstupní informace o servisu, který poskytuje pracoviště České Budějovice Energetického ústavu Brno.

Společnost EGÚ, a. s. je dceřinou akciovou společností EGÚ Brno, a. s. Výrobky a služby jsou určeny zejména výrobcům a distributorům elektrické energie a tepla a najdou uplatnění i všude tam, kde se elektrická energie a teplo spotřebovává. Nabídka našich produktů a námi poskytovaných služeb se soustřeďuje na následující oblasti:

  • Vypracování studií a projektů, inženýring, montáže, dodávky na klíč, nepřetržitá podpora
  • Vývoj, výroba a dodávky specializovaného hardware a software pro elektroenergetiku a průmysl (ochrany, telemechaniky, automatiky, měřicí a signalizační technika, řídicí systémy, aj.)
  • Vývoj vlastní SCADA a vizualizačních aplikací v prostředí ln Touch
  • Realizace komunikačních systémů (velká variabilita ve výběru fyzických médií i komunikačních protokolů)
  • Poradenství v energetice (kvalita elektrické energie, problematika EMC, návrhy na zvyšování spolehlivosti zásobování, zpětné vlivy, připojování zdrojů, atd.)
  • Krátkodobé i dlouhodobé zkoušky a měření v energetických provozech, síťové výpočty


KLÍČOVÉ PRODUKTY:

  • Systém SADS pro automatizaci, řízení a chránění distribučních sítí (od koncových zařízení přes datové přenosy až po dispečerské systémy)
  • Komplexní řešení problematiky ostrovních provozů průmyslových energetik
  • Systém dálkových odečtů měřidel spotřeby energií (elektřina, voda, teplo, plyn)
  • Systém sledování kvality dodávek elektrické energie pro distribuční společnosti a odběratele



 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
EGÚ Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933