Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

DCK Holoubkov Bohemia a.s.


Document Actions
Článek
Akciová společnost DCK Holoubkov Bohemia a.s. vznikla roku 2002 transformací z družstva založeného v roce 1953. V průběhu první poloviny roku.....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 1.12.2002
reklama

 

Co se dozvíte o této společnosti z její prezentace?

DCK Holoubkov Bohemia a.s.
Akciová společnost DCK Holoubkov Bohemia a.s. vznikla roku 2002 transformací z družstva založeného v roce 1953. V průběhu první poloviny roku 1997 došlo ke změně firemní strategie, navýšením základního jmění a tím i zásadní změně vlastnických vztahů uvnitř společnosti.

Hlavním výrobním programem je výroba NN rozvaděčů pro kabelový rozvod el. energie, vedlejším programem je kamenická výroba - těžba a zpracování žuly.

V průběhu let 1991 - 1995 dochází při výrobě rozvaděčů pro kabelové rozvody el. energie k výraznému posunu - změně používaného materiálu z tenkostěnného betonu a plechu na plasty. V návaznosti na tento přechod byly zadány výroby forem pro vstřikování plastových dílů pro výrobu rozvaděčů. Postupně v letech 1997 - 2001 byly nakoupeny další formy a rozšířena výroba o další technologii plastových výlisků z SMC materiálů. Současně byla uvedena do provozu v Dubnu u Příbrami vlastní lisovna plastových dílů z polykarbonátu a souběžně vybudována v areálu DCK další lisovna pro výrobu dílů z SMC materiálů. Široký sortiment výroby rozvaděčů, při využití tří druhů technologií /beton + dva druhy plastů/, se představuje DCK Holoubkov, v tomto oboru jako jediný výrobce v Evropě.

Současně s vlastním vývojem rozvaděčů z plastů probíhají jednání se zahraničními výrobci, stejného výrobního programu, s cílem vzájemné kooperace. V návaznosti na tato jednání bylo stanoveno zavedení programu jakosti podle ISO 9001 /certifikát od roku 1998/, a ISO 14001 /certifikát od roku 2001/. Oba systémy byly certifikovány EZU Praha a CQS Praha - IQ Net.

Veškeré výrobky z programu rozvaděčů NN jsou na srovnatelné světové úrovni a jsou certifikovány ve státní zkušebně EZU Praha.

 

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933