Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

FAKTOR: Kvalitní automobilové žárovky


Document Actions
FAKTOR: Kvalitní automobilové žárovky
... základ pro bezpečnou jízdu nejen v noci. Nejen v souvislosti s přechodem na zimní čas, ale také ve spojitosti s připravovanou novelou zákona, kdy od července roku 2006 bude celodenní svícení automobilů pravděpodobně povinné celoročně, je pro někoho možná ...
Ludvík Málek, ze dne: 5.12.2005
reklama

Nejen v souvislosti s přechodem na zimní čas, ale také ve spojitosti s připravovanou novelou zákona, kdy od července roku 2006 bude celodenní svícení automobilů pravděpodobně povinné celoročně, je pro někoho možná zajímavý následující přehled základních typů automobilových žárovek fy OSRAM.

Automobilové žárovky značky OSRAM určené pro přední světlomety automobilů lze v současnosti pořídit v několika provedeních, které se liší účelem využití. Jedna možnost je požadavek na zvýšení dosvitu a intenzity světla. Toho lze dosáhnout jednak teplotou světla a světelného toku žárovky. Vyšší teplota světla navodí pocit osvětlení vozovky denním světlem, vyšší světelný tok pak zajistí vedle osvětlení vozovky vyšší intezitou také dosvit světlometu na větší vzdálenost. Do této oblasti patří světelné zdroje SILVERSTAR, SUPER, COOOL BLUE.

Druhá možnost je snaha o maximální prodloužení životnosti světelného zdroje, při zachování požadovaných parametrů, kam patří světelné zdroje LIGHT@DAY.

SILVERSTAR - Až o 50% více světla o proti standardním typům, až o 20m delší dosvit, brilantní bílé světlo vhodné zejména pro bezpečnější jízdu v noci. Vyrábí se v provedení H1, H4, H7.

SUPER - Až 30% více světla o proti standardním typům. Vyrábí se v provedení H1, H3, H4.

COOL BLUE - modré tónování žárovky teploty cca 4000K navozuje pocit studeného bílého denního světla, což napomáhá zvyšovat kontrast na osvětlené vozovce. Světlo je podobné výbojkám XENARC. Žárovka produkuje až o 20% více světla o proti standardním typům. Vyrábí se v provedení H1, H3, H4, H7, HB2, HB3, HB4, T4W, W5W, H6W.

LIGHT@DAY - Žárovka je konstruována na dosažení dlouhé životnosti, t.j. je určena pro nasazení ve vozidlech která svítí celý den a jezdí zejména v denní dobu. Životnost žárovek dosahuje cca 2-3 násobku o proti standardním typům. Vyrábí se v provedení H1, H4, H7, T4W, W5W, H6W, P21/5W, R5W, R10W, C5W.

Celodenní svícení přispívá k vyšší bezpečnosti na silnicích. Vedle lepší viditelnosti je zřetelně rozpoznatelný pohyb a lepší odhad vzdálenosti protijedoucího vozidla.

Vedle uvedených žárovek s vylepšenými vlastnostmi jsou dodávány i typy základní řady STANDARD.

Všechny popsané typy světelných zdrojů lze zakoupit v našem elektronickém obchodě zde. Další typy žárovek pro směrová, obrysová, koncová, brzdová světla, jakož i žárovky pro osvětlení palubní desky či interieru vozu, dále 24V žárovky pro nákladní automobily řady TRUCKSTAR přibudou do eshopu v nejbližších dnech.

V našich možnostech je rovněž možnost dodání výbojek pro automobilové světlomety řady XENARC a předřadníků pro tyto výbojky.

Uvedené typy žárovek jsou schváleny pro použití v ČR.

Pokud vás zajímají další podrobnosti, máte možnost si o ně zažádat autora článku níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

A-LIGHT s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933