Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

ACKERMANN: Tentokrát bez vyvažování


Document Actions
ACKERMANN: Tentokrát bez vyvažování
Plánujete rozvody podlahou? Seznamte se s novým řešením instalace podlažních krabic. Tentokrát bez nutnosti předchozího vyvážení! Aplikace je opravdu jednoduchá ...
Milan Sedláček, ze dne: 29.09.2005

Jak často se už stalo, že instalační šachty podpodlažního systému vyvážené před betonáží se z nějakého důvodu nesešly se skutečnou výškou podlahy v místnosti nebo vyvážení jejich horní plochy nebylo zcela "v rovině". Nejvíce je možné pozorovat tento jev u podlah jejichž finální vrstva je vytvořená samonivelačním potěrem. To pak má za následek buď zbytečnou práci navíc při následném dorovnávání šachty nebo se po čase u nesprávně vyvážené šachty začne sešlapávat podlahová krytina (koberec) a na jejím povrchu se vyrýsují hrany instalační šachty.

Tyto případné problémy řeší nový výrobek firmy Ackermann - instalační šachta UGE.


Tuto instalační šachtu je možné použít pro výšku podlahy 70 - 110 mm.

Vlastní konstrukce této šachty je velmi jednoduchá. Spodní část vyrobená z ocelového plechu se upevní na podkladní beton (hmoždinkami, přistřelením …) a tuto část není nutné vyvažovat!!
Boční stěny spodní části jsou perforované a umožňují tak snadnou instalaci trubek nebo kanálů podpodlažního systému. Pak už jen na spodní část nasadíme plastový kryt. Teprve poté co je dokončena finální vrstva podlahy se plastový kryt jednoduše uřízne v úrovni podlahy.


Do vzniklého otvoru je možné osadit instalační rám GES9 DB pro max. 12 přístrojů v modulu 45 x 45 mm nebo kobercový rám ZES (pro zakrytí protahovacích šachet).


Pohled na plně osazený rám GES9.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Osazení podlahových elektroinstalačních šachet v suchém prostředí s mokrou nebo vlhkou údržbou (např. dlažba), které vyžadují zvýšenou únosnost (např. z důvodu pojíždění mycím strojem).
Osazení podlahových elektroinstalačních šachet v suchém prostředí s mokrou nebo vlhkou údržbou (např. dlažba), které vyžadují zvýšenou únosnost (např. z důvodu pojíždění mycím strojem).
Na řešení požadavku na podlahové instalační rámy s malým počtem přístrojů jsme se zeptali Milana Sedláčka. Odborníka, který zpracoval mnoho aplikovaných projektů, které řešily rozvody v podlahách.
Úložný systém, který se vyznačuje velkou odolností proti působení chemických i mechanických vlivů. Jedná se o certifikovaný evropský systém, který se svými vlastnostmi hodí do mnohých projektů. Podívejte se na jeho vlastnosti a zvažte jeho použitelnost.....
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933