Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Rambo to tentokrát nezvládl


Document Actions
Rambo to tentokrát nezvládl
Všichni dobře víme, že není problém odcizit i kilometrové vzdálenosti kolejnic. Některé organizované skupiny dokáží pro měděné trakční vedení dokonce obětovat jednoho ze svých členů! Já narazil na specialistu samotáře!
ze dne: 12.05.2005
reklama

V pracovní době se mi často nestává, že bych se pohyboval na veřejných místech. Přesunuji se vozem z firmy na firmu. Ovšem tentokrát to byla vyjímka.....

O můj automobil dost nešikovně zastavila dodávka. Vozidlo na odpis, provozu již neschopné. Než se dostavily všechny potřebné instituce k ohledání místa, měl jsem dost času projít okolí. A hle!

Pod mostem na příkrém svahu odpočíval člověk. Již zprvu byl nápadný tím, jak se snažil být nenápadný. Jeho maskování se totiž hodilo spíš do džungle než na beton. A tak jeden snímeček na digitálu obětuji!

Když se k nehodě stále nikdo nedostavil, po chvíli jsem opět navštívil tajemného "Ramba". Koukám, že jsem se opravdu nemýlil, byl to agent! Pravděpodobně se chtěl napojit do privátní sítě! A tak obětuji další snímeček na digitálu!

Rozpárané chráničky jsem si nemohl nevšimnout. A tak jsem začal hrát tuto hru také. Co bych za to v dětství dal, chytnout tajného agenta!  A tak obětuji další snímeček na digitálu!

"Rambo" evidentně se mnou tajně spolupracuje. Přichystal mi další scénu. Po chvíli jsem cítil zklamání. Vytušil jsem, že to bude jeden z mnoha najatých elektrikářů, který pracoval na živnostňák (švarc systém) a maskoval se. Police se k mému vozu ještě nedostavila a tak již otráveně obětuji další snímeček na digitálu!

Volám znovu na ohlašovnu nehod a dozvídám se, že jsou již hodinu na cestě sem. Jednalo se o malé město a tak jsem nahlásil výše uvedenou demontáž vedení, která mohla podle mých slov patrně způsobit nemalé problémy.

Po této informaci přijela policejní hned auta tři (včetně dopravky) a za necelých deset minut! "Rambo" byl osloven otázkou, co to zde dělá. Odpověď, že je na procházce opravdu nezabrala...

Závěr?
Chudák "Rambo". Poškozování cizí věci, obecně prospěšného zařízení, obecné ohrožení, a určitě neměl §6 vyhl.50/78Sb. K jeho dobru bych však přijal několik polehčujících okolností. Zpestření mého nudného čekání na Policii, příspěvek do rubriky kuriozit a jeho péče o využití barevných kovů. Bohužel k jeho smůle jsem ještě jako studující a tak nemohu být přijat za soudce.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933