Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Slavnostní otevření nového sídla firmy ELKO EP


Document Actions
Slavnostní otevření nového sídla firmy ELKO EP
Dne 14. 1. uskutečnila firma ELKO EP oficiální otevření nových administrativních a výrobních prostor v Holešově. Tento jedinečný akt zahájil jednatel společnosti Jiří Konečný se starostou Holešova Ottou Ctiradem a senátorem Zdeňkem Janalíkem. Jako překvapení k této slavnostní události bylo představeno i nové firemní logo, které...
ze dne: 20.01.2005
reklama

Dne 14. 1. uskutečnila firma ELKO EP, s.r.o. oficiální otevření nových administrativních a výrobních prostor v Holešově – Všetulích. Tento jedinečný akt zahájil jednatel společnosti Jiří Konečný úvodním proslovem a přestřihnutím pásky se starostou města Holešova Ottou Ctiradem a senátorem ČR Zdeňkem Janalíkem. Jako překvapení k této slavnostní události bylo představeno i nové firemní logo, které se setkalo s kladnou odezvou. Otevření se zúčastnilo více než 150 významných odběratelů i dodavatelů, z České republiky i zahraničí. Všichni měli možnost prohlédnout si nové výrobní a administrativní prostory. Společnost ELKO EP, největší domácí výrobce elektronických přístrojů pro domovní a průmyslové instalace, tak přinese nová pracovní místa pro dalších pětačtyřicet zaměstnanců, tzn. do celkové kapacity 150 lidí.

Stavba nového sídla byla započata v červnu 2004 a již v průběhu prosince se firma ELKO EP stěhovala do nových prostor. Na místě původního cukrovaru vyrostla moderní dvoupatrová administrativní budova o celkové rozloze 1000m2 a průmyslová výrobní hala o rozloze více jak 1000m2. Do nových prostor se firma stěhuje již po třetí, tentokrát počítá se značnou rezervou. V další etapě výstavby budou výrobních prostory rozšířeny o 1700m2 pro plánovanou kapacitu 230 pracovníků.Celková investice do stavby si vyžádala 30 mil. Kč. Další prostředky firma investovala do technologií výroby a nového informačního systému, který zabezpečuje řízení firmy v reálném čase.

V nových výrobních prostorách je instalována nová plně automatická výrobní linka pro velkosériovou výrobu, menší série se budou vyrábět na stávající – druhé lince. Součástí nové linky je i laserový stroj pro popis výrobků. Výrobní prostory jsou navrženy s důrazem na řízenou logistiku výroby a skladovacích prostor. Výrobní proces v IN-LINE režimu radikálně zvýší produktivitu i rentabilitu celého výrobního procesu.

Firma ELKO EP, s.r.o. působí na poli spínací techniky již 12.let. Hlavní výrobní náplní jsou elektronické modulové přístroje pro rozvaděče, které lze uplatnit jak v domovních, tak i průmyslových instalacích. Díky své specializaci dnes může nabídnout široký sortiment relé nejrůznějšího druhu. Jsou to především časová relé, pomocná relé, stmívače a hlídací relé proudu, napětí, teploty i hladiny. Na domácím trhu se firma v této oblasti stala dominantním výrobcem a zaujímá tak první pozici. Své výrobky exportuje do více jak 50-ti zemí světa. Je dodavatelem pro firmy s vedoucím postavením na trhu elektrotechniky Každoroční nárůst tržeb (37% nárůst 2003/2004) a počtu zaměstnanců svědčí o mimořádné expanzi a upevňování pozice na trhu. Tento fakt potvrzuje neustále se zvyšující poptávka po výrobcích firmy. Především díky této skutečnosti vznikly nové výrobní a administrativních prostory firmy ELKO EP. Od nového sídla firma očekává především zvýšení produktivity práce a maximální flexibilitu v uspokojování zákaznických potřeb.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933