Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Slavnostní otevření nového sídla firmy ELKO EP (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.01.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Slavnostní otevření nového sídla firmy ELKO EP


Slavnostní otevření nového sídla firmy ELKO EP
Dne 14. 1. uskutečnila firma ELKO EP oficiální otevření nových administrativních a výrobních prostor v Holešově. Tento jedinečný akt zahájil jednatel společnosti Jiří Konečný se starostou Holešova Ottou Ctiradem a senátorem Zdeňkem Janalíkem. Jako překvapení k této slavnostní události bylo představeno i nové firemní logo, které...
ze dne: 20.01.2005

Dne 14. 1. uskutečnila firma ELKO EP, s.r.o. oficiální otevření nových administrativních a výrobních prostor v Holešově – Všetulích. Tento jedinečný akt zahájil jednatel společnosti Jiří Konečný úvodním proslovem a přestřihnutím pásky se starostou města Holešova Ottou Ctiradem a senátorem ČR Zdeňkem Janalíkem. Jako překvapení k této slavnostní události bylo představeno i nové firemní logo, které se setkalo s kladnou odezvou. Otevření se zúčastnilo více než 150 významných odběratelů i dodavatelů, z České republiky i zahraničí. Všichni měli možnost prohlédnout si nové výrobní a administrativní prostory. Společnost ELKO EP, největší domácí výrobce elektronických přístrojů pro domovní a průmyslové instalace, tak přinese nová pracovní místa pro dalších pětačtyřicet zaměstnanců, tzn. do celkové kapacity 150 lidí.

Stavba nového sídla byla započata v červnu 2004 a již v průběhu prosince se firma ELKO EP stěhovala do nových prostor. Na místě původního cukrovaru vyrostla moderní dvoupatrová administrativní budova o celkové rozloze 1000m2 a průmyslová výrobní hala o rozloze více jak 1000m2. Do nových prostor se firma stěhuje již po třetí, tentokrát počítá se značnou rezervou. V další etapě výstavby budou výrobních prostory rozšířeny o 1700m2 pro plánovanou kapacitu 230 pracovníků.Celková investice do stavby si vyžádala 30 mil. Kč. Další prostředky firma investovala do technologií výroby a nového informačního systému, který zabezpečuje řízení firmy v reálném čase.

V nových výrobních prostorách je instalována nová plně automatická výrobní linka pro velkosériovou výrobu, menší série se budou vyrábět na stávající – druhé lince. Součástí nové linky je i laserový stroj pro popis výrobků. Výrobní prostory jsou navrženy s důrazem na řízenou logistiku výroby a skladovacích prostor. Výrobní proces v IN-LINE režimu radikálně zvýší produktivitu i rentabilitu celého výrobního procesu.

Firma ELKO EP, s.r.o. působí na poli spínací techniky již 12.let. Hlavní výrobní náplní jsou elektronické modulové přístroje pro rozvaděče, které lze uplatnit jak v domovních, tak i průmyslových instalacích. Díky své specializaci dnes může nabídnout široký sortiment relé nejrůznějšího druhu. Jsou to především časová relé, pomocná relé, stmívače a hlídací relé proudu, napětí, teploty i hladiny. Na domácím trhu se firma v této oblasti stala dominantním výrobcem a zaujímá tak první pozici. Své výrobky exportuje do více jak 50-ti zemí světa. Je dodavatelem pro firmy s vedoucím postavením na trhu elektrotechniky Každoroční nárůst tržeb (37% nárůst 2003/2004) a počtu zaměstnanců svědčí o mimořádné expanzi a upevňování pozice na trhu. Tento fakt potvrzuje neustále se zvyšující poptávka po výrobcích firmy. Především díky této skutečnosti vznikly nové výrobní a administrativních prostory firmy ELKO EP. Od nového sídla firma očekává především zvýšení produktivity práce a maximální flexibilitu v uspokojování zákaznických potřeb.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.