Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Přes čtvrt století se účastníme nejen AMPERu ale i dalších veletrhů. Jak hodnotit každý ročník když je každý úplně jiný?Rychlé, obecné hodnocení je příliš subjektivní a vypovídá pouze o jednom z mnoha další pohledů. Neustálé hodnocení veletrhů, často ...
  • Katalog slouží jako zdroj informací pro elektrotechniky, kteří provádějí aktualizace a náhrady starších jističů pro své klienty. Poskytuje vysvětlení, jaké jsou dostupné náhrady a jaké specifické kroky a montážní sady jsou potřebné pro správnou ...

CD - Odpovědi na otázky....


Document Actions
CD - Odpovědi na otázky....
Odpovědi na otázky Lexikonu revizního technika. Vyhodnocení k testovacím otázkám v knize Lexikon revizního technika nenaleznete přímo v uvedené knize! Bylo vydáno speciální CD s přílohami.
Igor Nováček, ze dne: 8.12.2004
reklama

Odpovědi na otázky Lexikonu revizního technika. Vyhodnocení k testovacím otázkám v knize Lexikon revizního technika nenaleznete přímo v uvedené knize! Bylo vydáno speciální CD s přílohami.

Samotný nosič (CD) bez potisku vložte do mechaniky, ale nečekejte automatické spuštění! V rootu média chybí spouštěcí autorun. Tedy po ručním nalistováním adresáře mechaniky s CD objevíte název disku "Můj disk" a tento obsah.

Doufal jsem, že naleznu rozcestník k uvedeným datům po spuštění souboru index.html. Bohužel žádný startovací soubor jsem nenašel. Všechny soubory uložené na CD tedy musíte spouštět ručně.

Co naleznete v souborech .htm?

  • 1nabidka.htm obsahuje nabídku publikací IRIS

  • 2pristroje.htm obsahuje nabídku měřicích přístrojů a zkoušeček, které dodává IRIS

  • 3skoleni.htm obsahuje statickou upoutávku na školení z vyhlášky 50/78Sb., které provádí IRIS

Pokud postoupíme dál objevíme soubory s příponou .pdf

  • KEW_přístroje_pro_udržbu.pdf, čtyři stránky v Acrobatu plné náhledů a stručných popisů
  • kew6200.pdf, jeden katalogový list v Acrobatu testeru elektrických předmětů
  • Kew6015.pdf, jeden katalogový list v Acrobatu kompaktního multifunkčního testeru pro revize
  • kew6010a6011.pdf, jeden katalogový list v Acrobatu multifunkčního testeru pro revize

Tedy potud, opravdu nevím proč bych měl uvedené CD kupovat. Ovšem pozor! K té nejcennější části se dostáváme nyní!

To, proč chceme uvedené CD skrývá v sobě deset souborů s příponou .doc, tedy MS Word.

  • Odpovědi Všeobecné požadavky.doc

  • Odpovědi VN.doc
  • Odpovědi vn, vvn, zvn.doc
  • Odpovědi SNV.doc
  • Odpovědi Elektrické rozváděče.doc

  • Odpovědi ČSN EN 60204-1.doc
  • Odpovědi ČSN 34 1390.doc
  • Odpovědi ČSN 34 1010.doc
  • Odpovědi ČSN 33 2000-4-41.doc
  • Příklady RT.doc

Drobné výhrady k tvorbě samotného informačního CD.
Tvůrce pravděpodobně neznal, nebo naprosto ignoroval zásadní pravidla. A to nejen typografická. Mě jako uživateli vadí absence ovládací konzoly, kterou prohlížím obsah. K uvedeným souborům .pdf chybí instalace Acrobat Readeru, přesto, že na CD je obsazeno pouhých 5MB! Bylo by vhodné pro čtení souborů .doc dát možnost instalovat MS prohlížeč těchto souborů, který je na rozdíl od plné licence Word zdarma. Nebo odpovědi uvést např. ve formátu html. Zdrcující jsou názvy souborů. To, že je uvedeno VN s velkými písmeny a pak s malými je pouze malý detail. Ti, kteří nejsou v područí Windows ví, že se do názvů souborů nepíší interpunkční znaménka, tedy háčky, čárky a mezery a čárky za slovy už vůbec ne.

Závěr
Uvedené CD si samozřejmě pořídím pro jeho data v souborech .doc!
Výše uvedená kritika nechť je poučením pro autora tohoto CD a další, kteří se pouští do tvorby CD pro veřejnost.

Pozn: informace pro revizní techniky na tomto CD již NODPOVÍDAJÍ aktuální legislativě!

Uvedené CD s cennými odpověďmi stojí 165,-Kč a zde jej lze objednat na dobírku níže uvedeným formulářem u vydavatelství!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933