Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Kancelář do kapsy (2.)


Document Actions
Kancelář do kapsy (2.)
Mapy republiky a velkých měst v kapse? Se snadným napojením na malou GPS už není pouhým snem nebo výsadou bohatých.
Miroslav Minařík, ze dne: 22.11.2004
reklama

Mapy republiky a velkých měst v kapse? Se snadným napojením na malou GPS už není pouhým snem nebo výsadou bohatých.

Pokud jste vlastníky nějakého PDA máte již k mapovému a navigačnímu systému velmi blízko. Vzpomínám si na jednu z prvních GPS v Česku, kterou můj tatínek jako pilot začal používat. Tenkrát to bylo opravdu revoluční zařízení, které ovšem veřejnost odrazovalo svou cenou ke 100 tisícům.

Dnes jsme již jinde.
Mezitím, co jsme si tenkrát nepořízení takového systému jednoduše odůvodnili nepříznivou  pořizovací cenou, tak dnes je to jinak! Pokud se mé základní PDA stává součástí mých pracovních pomůcek, jsem s ním spokojen, pak uvažují o dalších praktických rozšířeních.

Nyní existuje již mnoho dodavatelů mapových systémů, které se pohybují řádově od 500,-Kč výše s možností koupi výhodných balíčků. Je pouze na každém z nás jakou mapu, jak podrobnou si vybereme. Takže PDA + mapa a zbývá pořídit přijímač GPS. Uvedu zde ten, co bych si pořídil ke svému PDA já. I když se tyto přijímače pohybují od 3.000-Kč, mě se více vyhovuje tento s BT (bluetooth)...

BT 308 je GPS přijímač s rozhraním Bluetooth a vestavěnou aktivní anténou s vysokou citlivostí pro zpracování signálu. Využívá chipovou sadu s nízkou spotřebou a podporující všechny funkce. Podporuje řadu aplikací pro navigaci v automobilu, osobní navigaci, námořní nebo leteckou navigaci.

Tedy taková sestava možná udělá přítrž ne jednomu cestujícímu po republice. Samozřejmě je vhodné do auta pořídit držák podobně jako na bicykl.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933