Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy, Akce

BVV: MSV 2016 - okno do budoucnosti průmyslových technologií

  • 22.03.2016
BVV: MSV 2016 - okno do budoucnosti průmyslových technologií
V pozitivní atmosféře rostoucí ekonomiky i průmyslové výroby byly na brněnském výstavišti zahájeny přípravy již 58. mezinárodního strojírenského veletrhu. V termínu od 3. do 7. října 2016 se spolu s MSV uskuteční také specializované technologické veletrhy IMT, FOND-EX, WELDING, PROFINTECH a PLASTEX. Celkem se očekává účast přibližně 1600 vystavujících firem a 75 tisíc návštěvníků.

SCHRACK: Informační den datové techniky v Brně

  • 18.02.2016
SCHRACK: Informační den datové techniky v Brně
Ve středu 3. února 2016 se v Brně v hotelu Avanti konal Informační den datové techniky společnosti Schrack Technik. Přednášky se zaměřily na téma datových produktů, slaboproudých řešení, komunikačních řešení, informačních technologií, satelitní techniky, audio/video systémů a plošných spínačů VISIO. V doprovodném programu pak vystoupil Matěj Kodeš se svou BUBBLE SHOW.

Krátce z Elfetex Festu 2015 v Ostravě

  • 13.11.2015
Krátce z Elfetex Festu 2015 v Ostravě
Letošní ostravský Elfetex Fest byl tradičně obsáhlý a návštěvnost byla také velice slušná. Lokální odbornou výstavu letos doplnilo ELEKTRO fórum, tedy krátké firemní přednášky z určité konkrétní oblasti. O neobvyklou atrakci se zasadil jeden z místních konkurenčních velkoobchodů. Ve snaze zviditelnit svou značku, si podle vystavovatelů utrhl pěknou ostudu.

Elektrika.tv bude opět po roce vysílat z MSV

  • 9.09.2015
Elektrika.tv bude opět po roce vysílat z MSV
Od 14. do 18. září 2015 najdete televizní studio Elektrika.tv v pavilonu Z na brněnském výstavišti. Odtud budeme vysílat o novinkách a zajímavostech nejen z oblasti elektrotechniky. Přípravy na veletrh jsou u nás v plném proudu. Jak bude vypadat naše studio a kde ho v pavilonu Z najdete? Rozhovory můžete při vysílání sledovat i vy!

Setkání Clusters v únoru 2015

  • 21.01.2015
Setkání Clusters v únoru 2015
Chystáte se 4. února do Brna? Zastavte se na kávu s Clusteráky. Jako obvykle se sejdeme v 18 hodin v restauraci Za Kapličkou. Na programu bude vše, co se do diskusí nevešlo. Na setkání se také máte šanci verifikovat, získat samolepku Elektronauta nebo volný vstup na Celostátní setkání elektrotechniků. Kdo přijde do 20 hodin, stihne i večeři.

POZVÁNKA: 22. ledna ŽIVĚ o motorech s Lubomírem Kastnerem

  • 16.01.2015
POZVÁNKA: 22. ledna ŽIVĚ o motorech s Lubomírem Kastnerem
První letošní odborné téma živého vysílání bude o motorech s Lubomírem Kastnerem. Lubomír pracuje na motorech několik desetiletí a jeho zkušenosti si zadají na pořádnou knihu. Nepropásněte živé vysílání v kterém budou objasněny některé základní principy oprav a údržby motorů a v závěru bude možnost osobních dotazů. Kdo bude u živého vysílání bude moci se ptát. A jak je již zvykem, následně bude dostupný sestřih toho nejzajímavějšího.

POZVÁNKA: 21. ledna ŽIVĚ o jablečných telefonech s Markem Mikušem

  • 16.01.2015
POZVÁNKA: 21. ledna ŽIVĚ o jablečných telefonech s Markem Mikušem
S Markem Mikušem připravujeme na středu 21. ledna další povídání o jablečných pomocnících. Zase uběhl nějaký čas a náš technopark se obměnil. Co máme za neobvyklou postupku hardware? Co používáme za praktický software? Co se dá v nejblížších měsících čekat nového? To vše prozradíme v živém vysílání. A asi tam nebudeme sami ...

V Ostravě proběhl 3. ročník veletrhu ElfetexFest

  • 8.12.2014
V Ostravě proběhl 3. ročník veletrhu ElfetexFest
V multifunkční aule GONG se v termínu od 12. do 13. listopadu 2014 uskutečnil již třetí ročník veletrhu elektroniky, elektrotechniky a energetiky ELFETEXFEST Ostrava. Šedesát vystavovatelů zde prezentovalo svůj elektromateriál a součástky, pomůcky a nářadí pro elektrikáře a měřicí, zkušební i osvětlovací techniku. Návštěvníci si také mohli vychutnat prohlídku zajímavých industriálních prostor multifunkčního centra, které vzniklo v plynojemu postaveném Vítkovickými železárnami již v roce 1924. V doprovodném programu nechyběly ani odborné přednášky.

V Olomouci proběhla již 49. konference elektrotechniků

  • 26.11.2014
V Olomouci proběhla již 49. konference elektrotechniků
Vyslechnout si to nejzajímavější, co se událo v elektrotechnice za poslední půlrok, si mohli účastníci 49. konference elektrotechniků v Olomouci. Konference se uskutečnila za hojné účasti 10. listopadu v NH Hotels Olomouc Congress. Své příspěvky na ní přednesli například předseda TNK22 Karel Dvořáček nebo Miroslav Záloha z SÚIP Opava. Všichni účastníci v závěru obdrželi sborník všech přednášek. V doprovodném programu nechyběla ani prezentace několika předních vystavovatelů z oboru elektrotechniky.

Co nás zaujalo na veletrhu Elosys 2014

  • 26.11.2014
Co nás zaujalo na veletrhu Elosys 2014
V pátek 17. října 2014 jsme se vypravili na 20. ročník největšího slovenského veletrhu v Trenčíně Elosys. Jubilejního ročníku veletrhu elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikací se zúčastnilo 201 vystavovatelů ze Slovenska, České republiky, Rakouska, Maďarska, Polska i Chorvatska. Co všechno jsme na veletrhu viděli a co nás zaujalo? Bylo to například speciální svítidlo LED PCB nebo vynález Inteliglass. Více se dozvíte v této krátké reportáži.

MOREK CZ posiluje postavení skandinávských značek na českém a slovenském trhu

  • 2.09.2014
MOREK CZ posiluje postavení skandinávských značek na českém a slovenském trhu
Na českém trhu se v létě objevila nová značka! Estonská společnost MOREK IT OU svojí tuzemskou akvizicí MOREK CZ posiluje postavení skandinávských značek OUNEVA a TRELLEBORG na českém a slovenském trhu. Co vše MOREK CZ nabízí za sortiment? Které finské producenty elektrotechnického materiálu zastupuje? V nabídce nalezneme například univerzální řadové svorky OTL či rozbočovací svorkovnice firmy OUNEVA nebo elastomerové průchodky a průchodové desky firmy TRELLEBORG. Více informací včetně odkazů na katalogy těchto značek naleznete v článku.

ASEP: Jaromír Marušinec a Jiří Vlk o elektromobilitě na AMPERu

  • 24.07.2014
ASEP: Jaromír Marušinec a Jiří Vlk o elektromobilitě na AMPERu
S Jaromírem Marušincem a Jiřím Vlkem z Asociace elektromobilového průmyslu jsme na AMPERu hovořili o elektromobilitě. Jaké elektromobily se na AMPERu objevily? Jak se rozvíjí nabíjecí infrastruktura pro elektromobily? A jaký je trend v oblasti elektrolodí?

LAPP: Výroční tisková konference 2014

  • 13.06.2014
LAPP: Výroční tisková konference 2014
Tak jako každý rok, i letos pořádala skupina LAPP GROUP výroční odbornou tiskovou konferenci za účasti zástupců odborného tisku. Tentokrát byla konference pořádána 23.-24.května 2014 ve francouzském městě Saint Tropez. Hlavním tématem tiskové konference byla robotika. Naše kamera nemohla na tak významné akci chybět, a proto se již nyní podívejte na krátkou reportáž přímo z akce.

Dny teplárenství a energetiky 2014

  • 5.06.2014
Dny teplárenství a energetiky 2014
Naše kamery letos zajišťovaly živý přenos z 20. ročníku Dnů teplárenství a energetiky v Hradci Králové. Tyto průmyslové oblasti jsou s elektrotechnikou v silném příbuzenském vztahu. Mnoho z odborníků sedí v tomto případě na více židlích, proto událost naleznete i v našem archívu. Jak byla tato akce hodnocena účastníky a návštěvníky se dozvíte právě v tomto článku ...

Elektrická spojka 2014 poté

  • 2.06.2014
Elektrická spojka 2014 poté
Koncem května proběhla další Elektrická spojka. Událost, na které se schází nejen příznivci portálu, ale přátelé elektrotechniky obecně. Letos vyšlo krásné počasí a spolu s prostředím to bylo opravdu super. Někteří díky svému umu a početné rodině dokázali opanovat většinu oceněných míst v soutěžích a tombole. Jak se dalo očekávat, nejoblíbenějším závodem byl hod valivou koulí do aktivního hromosvodu. Inu, některé jevy se musí ukázat názorně ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933