Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Přes čtvrt století se účastníme nejen AMPERu ale i dalších veletrhů. Jak hodnotit každý ročník když je každý úplně jiný?Rychlé, obecné hodnocení je příliš subjektivní a vypovídá pouze o jednom z mnoha další pohledů. Neustálé hodnocení veletrhů, často ...
  • Katalog slouží jako zdroj informací pro elektrotechniky, kteří provádějí aktualizace a náhrady starších jističů pro své klienty. Poskytuje vysvětlení, jaké jsou dostupné náhrady a jaké specifické kroky a montážní sady jsou potřebné pro správnou ...

Největší veletrh elektrotechniky v ČR začíná už příští týden


Document Actions
Největší veletrh elektrotechniky v ČR začíná už příští týden
Ve dnech 24. až 27. března 2015 se na brněnském výstavišti uskuteční 23. ročník mezinárodního veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení. AMPER je největším veletrhem elektrotechniky v ČR i na Slovensku. Aktuální vývoj dává tušit, že připravovaný veletrh AMPER 2015 má potenciál být ještě úspěšnějším než ročník minulý, na němž se prezentovalo 632 vystavovatelů z 20 zemí světa.
Komerční sdělení, ze dne: 20.03.2015


Oborové rozdělení veletrhu
Vystavovatelé budou podle svého oborového zaměření rozděleni do hal P, V a F. V hale P budou prezentováni vystavovatelé z těchto oborů: Elektroenergetika - výroba, rozvod a distribuce elektrické energie, Vodiče a kabely, Elektroinstalační technika a inteligentní elektroinstalace, Osvětlovací technika, Elektrotepelná technika, Pohony a výkonová elektronika, napájecí soustavy, Nářadí, pomůcky a vybavení. Hala V je již tradičně věnována vystavovatelům z oborů Automatizace, řízení a regulace, Měřicí a zkušební technika, Zabezpečovací technika, Komunikační technika. V hale F najdete společnosti z oborů Elektronických součástek a modulů, OPTONIKY - Optických a fotonických součástek a zařízení a Výrobních zařízení a komponentů pro elektroprůmysl.

AMPER 2015 - konference, semináře, fóra, soutěže...

Kromě expozic vystavovatelů, je nedílnou součástí veletrhu odborný doprovodný program tvořený semináři, konferencemi, školeními, specializovanými fóry a setkáními, který zasahuje do všech nomenklaturních oborů zastoupených na veletrhu. Pravidelnou součástí veletrhu je tak též přehlídka elektromobilů a nejmodernějších infrastrukturních zařízení pro elektromobily AMPER Motion. Cílem tohoto veletržního doprovodného programu je zvyšovat informační povědomí o stavu elektromobility v České republice, a tak přispět k jejímu masovějšímu používání. V rámci 23. ročníku veletrhu AMPER proběhne již podruhé soutěž o nejlepší vozidlo s elektrickým pohonem ELEKTROMOBIL ROKU 2015. Vítězný vůz bude vybrán odbornou porotou složenou z novinářů a odborníků z oblasti elektromobility.

Prestižní soutěž ZLATÝ AMPER 2015
Také letos nebude chybět prestižní soutěž ZLATÝ AMPER 2015 o nejpřínosnější exponát veletrhu. Odborná komise v mezinárodním složení hodnotí inovativní exponáty, které svými parametry dosahují světové úrovně. Cílem hodnocení v soutěži je identifikovat a ocenit exponáty, které nejlépe využily inovativní výsledky výzkumu a vývoje při návrhu a výrobě nového konkurenceschopného komerčního produktu na trhu.


Prezentace největších lídrů z oboru
Bezdrátová řešení elektroinstalace na veletrhu představí firma ENIKA.CZ, která patří k nejvýznamnějším výrobcům v ČR s distribuční sítí v mnoha zemích světa. Novinky představí také společnost IES, která se v oblasti elektrotechniky vyprofilovala ve významného distributora renomovaných značek. Mimo vlastních dodávek zajišťuje také technické poradenství, školení, komplexní řešení v oblasti inteligentních budov a další služby. Nebude chybět ani tradiční český výrobce elektroinstalačního úložného materiálu a kabelových nosných systémů společnosti KOPOS KOLÍN nebo společnosti ELKO EP, jejíž zástupci představí novinky v pestré škále tradičních modulových přístrojů nebo inteligentní elektroinstalaci iNELS. Společnost ELKO EP uvádí v současné době na trh i samostatné produktové sady iNELS, které si může koupit a nainstalovat každý. Jednotlivé sady mají různé využití a tomu také odpovídají jejich názvy — Hra světel, Topení na dálku, Topení s úsporou, Radio & Hudba a další.

Novinky ze světa nejmodernějších technologií představí např. společnost ABB, SIEMENS, OBO BETTERMANN, DCK HOLOUBKOV, PHOENIX CONTACT, WAGO Elektro, SCHMACHTL CZ, KOPOS KOLÍN, Elektropřístroj, Weidmůller, Elektro-System-Technik, SALTEK, Triton Pardubice, LAPP KABEL, ELEMAN a mnoho dalších.

Silnou vystavovatelskou základnu veletrhu tvoří také firmy z oblasti osvětlení. Své novinky na veletrhu představí např. společnost ELSTAV lighting, která se specializuje na veřejné osvětlení, dále společnost EMOS, GREENLUX, KOOPERATIVA výrobní družstvo, TRON ELEKTRONICKÉ SOUČÁSTKY, AMAKO, Light Home, FULGUR, německá společnost Verbatim, ELEKTRO-LUMEN a další.

Veletrh AMPER láká nejen odborníky
Veletrh AMPER nabízí všem odborníkům i fandům elektrotechniky jedinečnou možnost si prohlédnout a podiskutovat o novinkách největších lídrů z oblasti elektroinstalační techniky, inteligentních elektroinstalací, elektrotechnické infastruktury budov a dalších vymoženostech přímo v praxi. AMPER stabilně láká k návštěvě přes 40.000 návštěvníků. Celých 10% návštěvnosti tvoří zahraniční účastníci. Více informací naleznete na stránkách www.amper.cz.

Tento článek vyšel také v časopise Elektroinstalatér 2/2015.
 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
TERINVEST s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Přes čtvrt století se účastníme nejen AMPERu ale i dalších veletrhů. Jak hodnotit každý ročník když je každý úplně jiný?Rychlé, obecné hodnocení je příliš subjektivní a vypovídá pouze o jednom z mnoha další pohledů. Neustálé hodnocení veletrhů, často v nepodstatných detailech, zastiňuje důležité souvislosti a tvoří rozptylující opar. Návštěvnost AMPERu, myslím závěrečná čísla, nijak neovlivní zda byl, či nebyl cíl splněn.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933