Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Moje nářadí? (1.)


Document Actions
wer5.gif
Diskuze nad mým nářadím. Co byste vy doporučili svým kolegům, mladým elektrikářům za výbavu? Do kterého nářadí investovat? Které nářadí raději vypůjčit? Kdo má chuť diskutovat?
Autorský článek, ze dne: 15.07.2004
reklama

S redakci portálu Elektrika.cz jsem v užším přátelském vztahu již několik roků. Již několikrát jsem byl vyzýván k prozrazení takových běžných informací, jako například co nosím v kufru za nářadí. Protože řešíme v elektrikářské praxi daleko závažnější problémy, nepřikládal jsem tomu vyšší důležitost.

Při jedné návštěvě brněnské redakce jsem měl možnost nahlédnout do záplavy dotazů a připomínek. Opravdu nesčetné dotazy se týkaly často používaného nářadí.

Proto jsem se odhodlal prozradit tyto obvykle běžné informace. Očekávám, že se dozvím další zkušenosti od vás, kolegů elektrikářů. Ostatně myslím, že právě tento internetový způsob je stvořen pro tuto komunikaci.

Dnešní doba příliš specializacím nepřeje. Pokud chce být elektrotechnik konkurenceschopný, musí ovládat poměrně široký záběr vědomostí, praktických dovedností a samozřejmě mít příslušná oprávnění a osvědčení. Samozřejmě na každý typ montáží potřebujete různé nářadí a pomůcky.

Nyní s ohlédnutím na své začátky, vzpomínám jak jsem se domníval, že toho moc potřebovat nebudu. Speciální si vypůjčím. Ovšem dnes s odstupem času vidím, že bych mohl fungovat i jako "půjčovna nářadí". 

Tak tedy nejdříve bych tedy otevřel svůj základní box, který je stále se mnou. (Zde...)

Údržba nářadí...
... spočívá ve vysypání nářadí a vyřadím ty nepotřebné. Šroubováky zásadně nebrousím. Kvalitní šroubovák chrom-vadium vydrží hodně. Co se týče vrtáku, tak ty než otupím, tak je dřív spíše zlomím. Takže jejich údržba spočívá v pořízení nových.

Miloš Dvořáček


Pokud máte chuť diskutovat

na téma nářadí elektromontéra

využijte níže otevřené diskuse ....

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 12)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933