Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

LAPP: Vychytávka zvaná SKINTOP CLICK


Document Actions
LAPP: Vychytávka zvaná SKINTOP CLICK
Dvakrát rychlejší práce při upevnění vývodky a stále zachováno nejvyšší krytí IP 68. Tato vlastnost probouzí z letargie každého, kdo si vysoce cení každou minutu své práce. Pro ostatní půjde patrně pouze o "kus plastu" ...
Petr Lukáš, ze dne: 31.10.2006

O vývodkách Lapp jsme již psali v minulosti zde. Tato krátká recenze bude tedy navazovat na již předchozí vlastnosti vývodek.

Na Strojírenském veletrhu 2006 nám na stánek přišel objasnit hlavní principy novinky SKINTOP Click osobně Aleš Vaicenbacher, ředitel společnosti Lapp Kabel Holešov.

Posadil se za stůl a s tajemným úsměvem, vytáhl z kapsy pracovní blůzy Lapp malou šedou vývodku. Když se po chvíli zastavila, naše zraky zaostřily. Pro člověka neznalého problematiky ukončování kabelů bude pravděpodobně nová SKINTOP Click pouze kusem šedého plastu.

 

Avšak nejeden elektrikář si ihned povšimne chybějící kontra matky a místo ní nové aretační západky. A ti, kteří s vývodkami opravdu pracují nepotřebují dalšího výkladu. Pro ty je praktická stránka a úspora času jasná na první pohled.

Vlastnosti:
Čtyři nové aretační západky umožní rychlejší upevnění vývodky a to stále s krytím IP68. Vyrábí se pro velikosti otvorů M16, M20, M25. Tloušťka stěny, ke které se vývodka upevňuje 1-4mm.

I u tohoto typu vývodky jsou zachovány všechny předešlé vlastnosti, které vyšvihly SKINTOP vzhůru. Na obrázcích vidíte lamelový systém utěsnění kabelu a aretační systém matice proti samovolnému uvolnění, která se šroubuje z přední strany panelu.

Použití v oblastech:
Místa přívodů a ovládání strojů a zařízení, vstupní a výstupní pole rozvaděčů, mnoho dalších využití v oborech měřicí, regulační a automatizační techniky.

Pokud chcete získat ihned montážní návod
SKINTOP Click a jste členem Klubu.elektrika.cz, máte možnost si jej stáhnout přímo zde.

Jak se s vývodkou pracuje?
Do standardně připraveného otvoru se vývodka jednoduše nasazením zacvakne. Otočí se vlevo - vpravo. Dotažení matice. Hotovo.
Demontáž se provádí jednoduše zatlačením pomocí jednoduchého přípravku (viz. montážní návod).

A kde vývodka chybí?
Pro toho, kdo nemá představu uvádíme poslední obrázek z jedné horské chaty ...


Klik pro větší náhled!

Samozřejmě nás zajímalo, kolik za tuto novinku zaplatíme. Konkrétní ceny jsme se sice nedočkali, což je stejně vůči času pouze relativní hodnota. Však byli jsme Alešem Vaicenbacherem ubezpečeni, že cena je shodná s vývodkou předchozího typu (SKINTOP ST a GMP-GL).

Pokud pracujete v oboru, zažádejte si o další informace!

POZOR VÝHODA! Členové klubu obdrží i vzorek nové vývodky!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933