Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

LAPP KABEL: Jednožilové vodiče pro průmyslové rozvaděče i těžební plošiny


Document Actions
LAPP KABEL: Jednožilové vodiče pro průmyslové rozvaděče i těžební plošiny
Rozvaděčová technika tvoří pomyslné srdce mnoha strojů a zařízení. Z pohledu kabeláže jsou rozvaděče a interní kabeláž synonymem pro jednožilové vodiče. O zkušenosti s jejich používáním se může podělit i jeden z významných výrobců rozvaděčů, společnost Elektro Kroměříž. Ta je ryze českým výrobcem nn rozvaděčů (do 6300A).
Komerční sdělení, ze dne: 27.04.2016


Ve svých výrobcích, které jsou určené pro široké spektrum průmyslových oborů, zejména pro energetiku, stavebnictví, chemický a automobilový průmysl, používá společnost  Elektro Kroměříž. po mnoho let jednožilové vodiče H05V-K/H07V-K od skupiny Lapp. Nejčastěji v průřezech 0,5–10mm2, v menší míře také vodiče s většími průřezy.  Sortiment vodičů Lapp dovoluje vybírat až z 29 barevných odstínů v průřezech od 0,5 až do 240mm2. Velký důraz je kladen na jednoznačné rozlišení barev, především u odstínů modré a na barevnou stálost dlouhodobě dodávaných typů vodičů.


Do zvláště náročných prostředí jsou určené seizmicky odolné rozvaděče, rozvaděče v nevýbušném provedení a kontejnerové rozvodny. V mnoha těchto projektech je požadavek na bezhalogenovost kabelů a vodičů. Tuto podmínku splňují vodiče s označením H05Z-K/H07Z-K. Dalšími vlastnostmi, které tyto vodiče mají, je pouze nepatrné tvoření kouře a nízká hustota kouřových plynů v případě požáru. Mezi úspěšně zrealizované projekty, kde jsou tyto vodiče použity, patří rozvodna stejnosměrných rozvaděčů v jaderné elektrárně Dukovany a velín s rozvodnou pro těžební plošiny v Ázerbájdžánu v Kaspickém moři.


Dobrá dostupnost kabelů, vodičů a příslušenství je zajištěna dodávkami z logistického centra v Otrokovicích. Díky mnohaletým zkušenostem s dodávkami kabelů a vodičů do nejrůznějších sekcí průmyslu, vlastnímu vývoji, konstrukci a výrobě dokáže skupina Lapp nabídnout vysoce kvalitní produkty s odpovídajícími vlastnostmi podle požadavků zákazníka.


Pro snadný výběr kabelů a příslušenství Lapp využijte některý z online nástrojů:

K dispozici je vám také online katalog/e-shop, obchodně-techničtí poradci a technická podpora týmu produktových specialistů Lapp.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o aktuální
papírový katalog
produktů Lapp Kabel

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933