Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

USA: Intel si mě získal elektromobily


Document Actions
USA: Intel si mě získal elektromobily
Intel si mě získal elektromobily. Ne vše co se vždy říká musí být pravda, aneb překvapení v technologickém údolí. Na jedné straně vidíme na silnicích neskutečné požírače energie, ale v samotných centrech světových jedniček se na plýtvání dívají jinak! Proč tedy nejezdí ekonomicky i ostatní?
Miroslav Minařík, ze dne: 14.04.2008
reklama

Firma Intel založená Robertem Noycem a Gordonem Moorem před čtyřiceti léty mě neokouzlila pouze perfektním muzeem procesorů v kalifornském Silikon Valley, ale to čím se mé sympatie pevně svázaly s touto značkou byly elektromobily.

V USA, kde spotřeba vozů převyšuje násobně naše průměry a člověk se cítí trapně pokud nenatankuje v přepočtu alespoň 100 benzínu, mi připadal elektromobil jako malý zázrak. Na parkovišti Intelu bylo několik nabíjejících se vozidel s kterými pracovníci objížděli své místní vyřizování.

Najdeme i u nás takový podobný vozový park?

Pokud se již jednou zatouláte do San Francisca, pak určitě navštivte muzeum Intel. O Křemíkovém údolí (Silicon Valley) jsem si nedělal příliš zelené představy, v podstatě šlo o průmyslovou "šeď" ve které se skrývaly věhlasné značky jako Symantec, Yahoo, Oracle, Apple, Adobe ... a také Intel.

Do muzea mě nikdo lákat nemusel. Chtěl jsem se porozhlédnout, zda naleznu Zilog 80, kterým nepřímo začala kapitola dnešní Elektriky.cz.

Kdo se chce vydat mlčky muzeem (přes 80 fotografií), nechť klikne na horní obrázek. Pokud vás zajímá, jaké kanály používají v Intelu u stropu, klikněte na obrázek níže.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933