Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Vypínač míchačky


Document Actions
Článek
Jak se zabíjí míchačka? Ani já to nevěděl, ovšem na stavbách se toho člověk dozví! Stačí mít notnou dávku odvahy, drzosti a hlavně... hlavně rychlé nohy!
Jaroslav Borovec, ze dne: 6.09.2002
reklama

Jdu takhle kolem staveniště a tu najednou slyším kovové rány. Inu kovové rány ze staveniště nic neobvyklého. Kdyby k těm ranám ještě součastně nezaznívaly divné nadávky....

  • ty jedna zk..... p....
  • já ti ukážu kdo je tady šéf
  • tak ty sv... budeš kopat?
  • já tě naučím zk.... krá....

a podobně. Nevydržel jsem a mrkl jsem do dvora. Kupodivu tam nebyl "kravatový džanek" a nemlátil svou tchýni, ale stavební dělník zabíjel míchačku, která zřejmě probíjela.
Opatrně jsem se přiblížil a zkoukl míchačku.

Uvedený pracovník se vůbec nenechal vyvést mou přítomností z míry a klidně pokračoval. Po té, co zlomil násadu od lopaty, měla nastoupit palice. Ovšem přijelo auto, z kterého se vyvalil silnější chlapík, dělník zabíjení nechal, pro změnu začal rozhazovat rukama a v nadávání pokračoval v bleděmodrém stylu.

  • šéfe tahle sv.... také kope
  • já se na to vys.....
  • jednu zabiju a druhá začne taky

Šéf mu odpovídá: "Bedřichu, ku....! Já tě neplatím za zabíjení míchaček! Když ta kur.... kope, tak ju hoď ze skály a vezmi druhou! Ale neztrácej čas!

Napadlo mne jako revizního technika, že jim udělám radost a pomůžu drobnou radou. Pokusil jsem se představit a popsat krátce své řemeslo. Bohužel i přes to, že jsem stačil identifikovat pravděpodobnou závadu, stal jsem se chtě nechtě u šéfa stavební firmy "zku..... komunistou, kterého poslala zku... konkurence". Nic hloupějšího mne nemohlo napadnou, než zmínka o pravidelných revizích a palice přichystaná na míchačku letěla po mě.

Ovšem, to už jsem byl bezpečně za vraty, když přistála v poštovní schránce. I když nepředpokládám, že by si zapamatovali mé iniciály na vozidle, dovolil bych si zůstat v anonymitě.
Takže vidíte, že být revizním technikem a hrdě ctít toto řemeslo, může být i životu nebezpečné.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933