Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Tématem letošních Dnů teplárenství a energetiky bude české teplárenství v energetické unii


Document Actions
Standardní článek
Letošní 21. ročník konference Dny teplárenství a energetiky se uskuteční ve dnech 21. až 23. dubna 2015 v Hradci Králové Kongresovém výstavním a společenském centru ALDIS. Tato akce, pořádaná Teplárenským sdružením České republiky, je již 21 let tradičním vrcholným setkáním firem, VIP osobností a příznivců oboru. Hlavním tématem konference bude v tomto roce české teplárenství v energetické unii. Jak na české teplárenství dopadnou nové klimaticko-energetické cíle přijaté Evropskou radou? To je jedna z otázek, na niž bude konference hledat odpověď.
Komerční sdělení, ze dne: 30.01.2015
reklama


Česká energetika prochází nadále obdobím zásadních změn, a tak na ně musí reagovat i teplárenství. „Hlavním tématem letošního ročníku je české teplárenství v energetické unii, chceme diskutovat o budoucnosti oboru v podmínkách klimaticko-energetických cílů EU do roku 2030,“ řekl Mirek Topolánek, předseda výkonné rady Teplárenského sdružení České republiky.


Teplárenství je v ČR strategicky důležitý obor. Ze soustav zásobování teplem je u nás zásobováno teplem více než 1,5 milionu domácností, významná část terciální sféry i průmyslových podniků. Jaká však bude jeho budoucnost ve stále se měnících podmínkách? Jak na něj dopadnou nové klimaticko-energetické cíle přijaté Evropskou radou? Jaké má s teplárenstvím záměry stát a jak se projeví změny energetických zákonů? Podaří se v ČR, podobně jako ve vyspělých zemích, využít energii skrytou v odpadech, nebo ČR zůstane rájem skládek? Dokáže se české teplárenství vyrovnat se všemi změnami a trendy a obstát v konkurenci s ostatními způsoby vytápění?


Na tyto a další otázky se pokusí odpovědět zahraniční hosté, zástupci Teplárenského sdružení ČR, vrcholového managementu teplárenských společností i zástupci státní správy a další odborníci na nadcházejícím 21. ročníku Dnů teplárenství a energetiky, které bude ve dnech 21. až 23. dubna opět hostit Kongresové výstavní a společenské centrum ALDIS v Hradci Králové. Tento soubor konferencí, seminářů a výstavy vloni přivítal téměř tisícovku posluchačů a návštěvníků. Akce je hojně navštěvována také technickými pracovníky z energetiky, předsedy bytových družstev, starosty, představiteli správy bytového fondu měst a obcí i technologických firem.


„Dny teplárenství a energetiky jsou příležitostí pro osobní setkání, diskuze i navazování kontaktů, které k podnikání neodmyslitelně patří. Proto se soustředíme také na společenskou stránku akce,“ uvedl Aleš Pohl ze společnosti Exponex, která akci organizačně připravuje.


Tradičně nejvýznamnější akce v oboru teplárenství v ČR přinese ucelený přehled všech novinek, inovací a rozšíření témat o další obory související s teplárenstvím. Nebudou chybět diskuze o nových trendech a směřování oboru teplárenství a podnětná setkání s největšími autoritami tohoto oboru v naší republice, a to jak v rámci samotné konference, tak i společenského večera.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
První hromosvodní centrum v České republice bylo před třemi léty otevřeno v odborném učilišti v Chomutově. Minulý týden se objevilo na zcela nové adrese. Vše v souvislosti s narozeninami LUMA Plus a rekonstrukcí jejich sídla ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933