Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

OSRAM na Setkání elektrotechniků v Brně


Document Actions
lp_osr04_5.jpg
Ku příležitosti Setkání elektrotechniků 2004/1 v kongresové hale brněnského výstaviště prezentovala firma OSRAM široké množství svých produktů, mezi nimiž bylo i mnoho novinek.
Margita Boháčová, ze dne: 16.03.2004
reklama

Ku příležitosti Setkání elektrotechniků 2004/1 v kongresové hale brněnského výstaviště prezentovala firma OSRAM široké množství svých produktů, mezi nimiž bylo i mnoho novinek.

 

....z dálky zářící stánek mnoha světélky různých tvarů a intenzit opravdu nešlo přehlédnout.

Miniaturizace na nás útočí ze všech oborů a tak i zde jsou nabízeny nové zmenšené verze úsporných žárovek o napětí 15V a 20V. Dále pak kapesní ledkové svítilny, které se vyznačují především delší životností zdroje.

Také pro řidiče má firma OSRAM na trhu horkou novinku v oblasti automobilových žárovek. Je to žárovka "light day" určená pro svícení přes den s delším intervalem výměny při srovnání s klasickými žárovkami. To oceníme v dlouhém zimním období pro bezpečnost silničního provozu.
I do koncových svítilen aut zde nabízejí nové ledkové zdroje, které budou určitě použity v budoucnu i do hlavních světel, jak nyní naznačují mnohé projekty.

A jako milovník turistiky a cestování musím vychválit jednu zajímavou libůstku na této prezentaci, protože pojedete-li na dovolenou s OSRAMem, nemusíte už v noci bezradně bloudit kempem a hledat svoji látkovou chýši, protože již z dálky bude u Vás zářit kempingová lampa na dálkové ovládání a vy jste zachráněni. Kdyby ji měli Jeníček s Mařenkou mohli si na cestu svítit plných 24hodin.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933