Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

FCC PUBLIC: Konference Energie pro budoucnost se zaměří na transport a management energií


Document Actions
FCC PUBLIC: Konference Energie pro budoucnost se zaměří na transport a management energií
Nosným tématem XIV. konference Energie pro budoucnost nakladatelství FCC Public jsou předpoklady spolehlivé a bezpečné výroby energie a její přepravy na místo spotřeby s důrazem na kvalitu a efektivitu. Konference proběhne 25. března 2015 jako součást doprovodného programu 24. ročníku veletrhu AMPER v Brně. Účast na konferenci je zdarma na základě registrace. Registrovaní obdrží volnou vstupenku na veletrh.
Komerční sdělení, ze dne: 4.03.2015
reklama

V rámci veletrhu AMPER 2015 se uskuteční již XIV. konference Energie pro budoucnost s podtitulem Transport a management energií. Další pokračování seriálu konferencí Energie pro budoucnost ukazuje, co znamená dopravit elektřinu z místa výroby do místa spotřeby, včetně zabezpečení spolehlivosti dodávek elektřiny při dostatečné kvalitě. Toto téma je ukázáno v evropském kontextu, zejména při uvažování vlivu obnovitelných zdrojů energie na přenosovou soustavu. Podstatná část konference se zabývá distribucí a managementem energií a péčí o kvalitu elektřiny. Dominantními tématy jsou měření a monitorování energetických toků a účinná výměna informací v rámci konceptů Smart Grid a Smart Metering.

Konferenci pořádá nakladatelství FCC PUBLIC ve spolupráci s i Českomoravskou elektrotechnickou asociací a Českou technologickou platformou Smart Grid.

Témata konference:
  • transport energie (elektřiny) z místa výroby do místa spotřeby s důrazem na spolehlivost, bezpečnost a efektivnost,
  • evropské elektroenergetické cíle pro rok 2030; pozice České republiky jako exportní a tranzitní země
  • příprava a řízení provozu distribučních sítí; možnosti snižování ztrát,
  • měření a monitorování energetických toků, obousměrný tok informací, koncepty Smart Grid a Smart Metering, úloha informační techniky
  • zajištění kvality elektřiny – úloha distributora a odběratele;
  • technická zařízení přenosových a distribučních soustav;
  • význam elektroenergetických sítí v integraci obnovitelných zdrojů do elektrorozvodné soustavy
  • úsporná řešení při nakládání s energiemi na straně uživatelů, úloha managementu
  • vlivy elektroenergetické soustavy na životní prostředí


Komu je konference určena?
Konference je určená specialistům na bezpečnost a stabilitu energetických systémů a na kvalitu dodávané energie, zástupcům provozovatelů přenosových a distribučních soustav, dalším zájemcům o problematiku výroby a managementu energie, výrobcům technických zařízení pro přenos vysokého a velmi vysokého napětí, výrobcům výkonové elektroniky pro energetiku, technickému managementu průmyslových podniků, energetickým poradcům a zástupcům obcí, měst a státní správy odpovědným za energetickou infrastrukturu.

Kde se konference koná?
Konference se koná na Výstavišti Brno (Výstaviště 405/1, 603 00 Brno) v sále P4.

Kdy se konference koná?
Akce začíná ve středu 25. března 2015 od 9:30, prezence začíná od 9:00.

Odborný garant konference

Odborní garantem je prof. Ing. Jiří Tůma, DrSc. z  Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze.

Organizační garant konference
Organizačním garantem je Ing. Emil Širůček z nakladatelství FCC Public.


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933