Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

LAPP GROUP: Největší konfekcionovaný energetický řetěz


Document Actions
LAPP GROUP: Největší konfekcionovaný energetický řetěz
LAPP GROUP dodala svůj největší konfekcionovaný energetický řetěz českému zákazníkovi. Dodávky kabelové konfekce putují například k takovému gigantu automobilového průmyslu, jakým je koncern Daimler Chrysler, pro který dodává konfekcionované spirální kabely na propojení brzdových systémů pro tahač Mercedes Actros.
Petra Štrofová, ze dne: 10.03.2006

Společnost LAPP GROUP patří k předním světovým výrobcům a distributorům flexibilních kabelů, datových kabelů, průmyslových konektorů, kabelového příslušenství a kabelových systémů na míru. Dceřiná společnost LAPP KABEL s. r. o. se sídlem v Holešově byla zpočátku obchodní a distribuční firmou. V polovině roku 2004 však zahájila také výrobu kabelové konfekce a kabelových systémů. K dnešnímu dni zaměstnává více než 140 zaměstnanců, pracujících nyní již ve třech divizích, výrobní, obchodně-distribuční a v nově vznikajícím středisku strategických služeb. Výroba již více než rok běží ve třísměnném provozu. Dodávky kabelové konfekce putují například k takovému gigantu automobilového průmyslu, jakým je koncern Daimler Chrysler, pro který dodává konfekcionované spirální kabely na propojení brzdových systémů pro tahač Mercedes Actros. Přestože by se mohlo na základě předchozí informace zdát, že je výroba v Holešově orientována pouze pro dodávky pro automobilový průmysl, opak je pravdou. Svá řešení ušitá na míru vyrábí holešovská firma pro zákazníky pocházející z téměř všech známých průmyslových odvětví, např. Continental TEMIC, WABCO, Siemens Medical Solutions, AEG Mobile Communications, E.ON Kernkraft, Robert Bosch, Trumf Werkzeugmschinen, Thyssen Aufzugswerke, ThyssenKrupp Transrapid a další.

Konfekcionované energetické řetězy patří svou komplexností mezi řešení náročnější na realizaci. Jde o řetězy, které jsou kompletně vybaveny všemi zákazníkem požadovanými nosiči energií (ovládacími či datovými kabely, hydraulickými hadicemi apod.) včetně potřebných ukončení (konektory, příruby, atd.). Takovýto komponent zákazník jednoduše pouze připojí ke svému zařízení bez nutnosti objednávání všech potřebných materiálů, vlastní montáže a testů apod. Tohoto know-how společnosti LAPP GROUP již využívá úspěšně řada zákazníků po celém světě.

Největším českým zákazníkem, který se rozhodl přenechat výrobu takovýchto složitých celků externímu dodavateli, je v současnosti firma ŠKODA MACHINE TOOL, s. r. o. Plzeň, pro kterou v LAPP GROUP vyrábějí mohutné konfekcionované nosiče z oceli. Takovéto energetické řetězy jsou plněny těmi nejlepšími výrobky, které LAPP GROUP nabízí, ale také špičkovými komponenty jiných výrobců. Doposud největší energetický nosič byl této firmě dodán v průběhu ledna 2006 Ocelové „monstrum“ o délce téměř 10 metrů mělo hmotnost více než 900 kilogramů.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933