Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

LAPP GROUP je dodavatelem pro řadu významných investičních projektů u nás i v zahraničí


Document Actions
Článek
Pro mnohé zákazníky je LAPP GROUP známa jako lídr ve výrobě a dodávkách kabelů a kabelového příslušenství pro výrobce strojů a zařízení. Stále více zákazníků však poznává, že LAPP GROUP je stejně tak silným a spolehlivým partnerem při realizaci jejich projektů jak v oblasti budování a rozvoje infrastruktury, tak výrobních kapacit.
Komerční sdělení, ze dne: 5.08.2005
reklama

Základní filozofií projektové podpory společnosti LAPP KABEL s.r.o. je být trvale po boku obchodního partnera, a to doslova v každém okamžiku. V posledních letech zřejmě nejvíce dodávek LAPP KABEL směřuje do projektů v automobilovém průmyslu a proto tuto zkušenost mohou potvrdit například někteří dodavatelé elektromontážních prací pro TPCA Kolín, kam LAPP KABEL dodával významné množství výrobků zejména pro lakovnu, svařovnu a montáž vozů. Celosvětové zkušenosti s využitím elektroinstalačního materiálu LAPP GROUP v technologiích automobilového průmyslu využívá také ŠKODA AUTO a.s. Mladá Boleslav, kde v loňském roce poskytovala společnosti LAPP KABEL technický poradenský servis a dodávky široké škály výrobků pro dodavatele technologií na nový model automobilu ŠKODA OCTAVIA. Pro nový závod na výrobu automobilů PSA Trnava jsou určeny ovládací kabely Ölflex Classic, jejichž dodávky v objemu 8 mil. Kč byly zahájeny již koncem roku 2004. Celý projekt bude ukončen v příštím roce. V prosinci minulého roku byly taktéž zahájeny dodávky pro novou svařovací linku Audi ve VW Bratislava.

S produkty LAPP GROUP se můžeme setkat i v oblasti chemie a petrochemie. V prosinci minulého roku byly realizovány první dodávky pro INEOS CHLOR RUNCORN, projekt v němž LAPP KABEL vystupovali jako subdodavatel pro britskou chemičku INEOS Chlor Ltd., která je druhým největším evropským výrobcem chloru. Kabely byly vyrobeny na zakázku v italském závodě CAMUNA CAVI (součást LAPP GROUP), který se zabývá výrobou kabelů dle přání zákazníka, zejména právě pro oblast chemie a petrochemie. V současnosti se LAPP KABEL podílí na rekonstrukci linky na výrobu polypropylénových fólií pro kondenzátory TERICHEM Ukrajina, kam dodává ovládací kabely Ölflex Classic a kabelové vývodky SKINTOP v celkovém objemu 1,4 mio. Kč.

Svébytnou skupinu projektů tvoří investice do rozvoje infrastruktury. V tomto segmentu je kladen velký důraz na bezpečnost ve smyslu požární odolnosti a eliminace možnosti vzniku škodlivých látek. Od května letošního roku dodává LAPP KABEL bezhalogenové ovládací kabely Ölflex Classic v hodnotě cca 2,5 mil. Kč pro Terminál Sever II - Prst C, který nabídne další nárůst kapacity letiště Praha-Ruzyně až na 10 milionů cestujících ročně. Z loňských projektů nelze zapomenout na dodávky bezhalogenových kabelů pro tunel Mrázovka v Praze v hodnotě přes 7 mio. Kč.

Již tradičním segmentem pro dodávky LAPP GROUP jsou projekty na výstavbu či rozšiřování výrobních kapacit. V květnu byly ukončeny dodávky silových kabelů a ovládacích kabelů Ölflex Classic pro II. etapu výstavby rumunského závodu na výrobu ložisek INA Brašov. Této akce se společnost zúčastnila od projektu až po realizaci, objem zakázky byl cca 5 tun a finanční hodnota 6 mio Kč. Významným projektem je rekonstrukce navíječky č.1 na teplé válcovně v závodu U.S. Steel Košice, kam společnost dodává ovládací kabely Ölflex Classic. U téhož zákazníka byl v červnu dokončen projekt Odprášení vysoké pece - filtrační stanice. Náročný byl i konec loňského roku, kdy začínalo či vrcholilo hned několik projektů. V listopadu 2004 dodávka ovládacích a bezhalogenových kabelů Ölflex Classic pro továrnu na výrobu minerální vaty v běloruském městě Gomel, či linku SPIDER v KIMBERLY CLARK, Jaroměř. Investor zde instaloval novou výrobní linku na výrobu dětských plenkových kalhotek HUGGIES s vysokou produkční rychlostí 600 kusů plenek za minutu, což kladlo extrémně vysoké požadavky na přesnost řízení procesu a všech koncových elektrických zařízení a na spolehlivost všech elektrických rozvodů a datových přenosových cest.

Lapp Kabel s.r.o. je jednou ze společností skupiny Lapp Group, která má sídlo ve Stuttgartu a operuje na globální úrovni po celém světě. V 50 společnostech včetně 18 výrobních závodů v Evropě, Americe a Asii zaměstnává více než 2 500 zaměstnanců, z toho v České republice 125 pracovníků. Lapp Group je jedním z předních světových dodavatelů kabelů, vodičů, kabelového příslušenství, průmyslových konektorů a komunikačních technologií vůbec. Obrat skupiny činí cca 550 mil Euro. Lapp Group působí v České republice od roku 1993, kdy zde vzniklo obchodní zastoupení. O pět let později byla založena vlastní dceřiná společnost s logistickým centrem. Mezi významné zákazníky Lapp Kabel patří především průmyslové podniky v České republice a na Slovensku. Úplné počátky založení skupiny Lapp Group spadají do roku 1957, kdy zakladatel společnosti Oskar Lapp vyvinul kabel ÖLFLEX®, první průmyslově vyráběný napájecí a ovládací kabel na světě.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933