Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
POZOR! JEŠTĚ NEPROŠLO JAZYKOVOU KOREKTUROU!

Celestica pokračuje v expanzi do střední Evropy


Document Actions
Článek
Co má Celestica společného s Gossen-Metrawatt?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.04.1999
reklama

31.3.1999, TORONTO, Kanada - Celestica Inc. (NYSE, TSE, ME: CLS), přední společnost v oblasti služeb výrobcům elektroniky (EMS) a norimbergská společnost Gossen-Metrawatt GmbH, přední evropský výrobce testovacích a měřicích přístrojů, dnes oznámily, že podepsaly smlouvu vedoucí k akvizici výrobních provozů společnosti Gossen-Metrawatt v České republice společností Celestica. Gossen-Metrawatt je dceřinou společností německého konsorcia Röchling Group.

V rámci smlouvy se Celestica s firmou Gossen-Metrawatt dohodly na dlouhodobých strategických dodávkách. Celestica nabídla pracovní uplatnění všem stávajícím zaměstnancům závodu.

Podnik, jehož provoz byl zahájen v roce 1992, se nachází v Ráječku, v blízkosti Brna. Tento závod poskytne stále rostoucí zákaznické základně společnosti Celestica v Evropě výrobní provoz s akreditací ISO 9000 přímo ve středu Evropy. Součástí akvizice je i právo na odkoupení pozemků přilehlých ke stávajícímu závodu, což společnosti Celestica dovolí budoucí expanzi v České republice.

"Tato akvizice odpovídá již dříve ohlášené strategii společnosti Celestica expandovat do klíčových oblastí, jako je střední Evropa," prohlásil Eugene Polistuk, prezident a generální ředitel společnosti Celestica. "Pokračující globální expanze společnosti Celestica přináší našim zákazníkům na celém světě řešení v oblasti elektrotechnické výroby a umožňuje jim reagovat na vzrůstající trend zajišťování služeb z vnějších zdrojů."

Nový závod v České republice doplňuje dalších 6 provozů ve Velké Británii a Irsku a posiluje celkovou schopnost společnosti uspokojovat vývojové, výrobní a montážní požadavky rostoucí zákaznické základny v Evropě.

"Česká republika je vynikající lokalitou ve středu Evropy, poskytující silné základy pro budoucí růst," řekl Alastair Kelly, vice-prezident Celestica Europe. "Zejména nás zaujala vysoce kvalifikovaná pracovní síla tohoto podniku a dostupnost dalších technických odborníků z nedaleké brněnské univerzity."

"Na trhu testovacích a měřicích zařízení je strategické partnerství ve všech průmyslových oblastech faktorem úspěchu," řekl Dietmar Pawlik, generální ředitel společnosti Gossen-Metrawatt. "Smlouva o dodávkách a spolupráci se společností Celestica usnadní náš přístup k vývojovým a výrobním kapacitám v České republice. Změna vlastníka byla jen přirozeným krokem k moderní globální organizaci."

Celestica v roce 1998 realizovala celkem 8 akvizic a tím posílila svou pozici jako třetí největší společnost v oblasti elektrotechnického průmyslu ve světě. V roce 1998 společnost vykázala rekordní obrat 3,2 miliardy USD a kapitalizace vlastního jmění přesáhla 2,2 miliardy USD. V roce 1998 Celestica realizovala největší nabídku nových cenných papírů v sektoru elektrotechnického průmyslu ve výši 415 milionů USD a v roce 1999 přišla s další nabídkou ve výši 264 milionů USD.

x x x

O společnosti Gossen-Metrawatt

Společnost Gossen-Metrawatt je se svými deseti podniky v Evropě jednou z předních evropských společností v oblasti výroby testovacích a měřicích zařízení. Klíčovými prvky rozvojové strategie společnosti je inovace a péče o zákazníka. Pod značkou "GMC-Instruments" nabízí společnost Gossen-Metrawatt a její přidružená společnost Camille Bauer AG ze Švýcarska spolu s partnery produkty a služby na strategických trzích v severní Americe a jihovýchodní Asii.

Další informace o Gossen-Metrawatt získáte na webovských stránkách http://www.gmc-instruments.com

 

O společnosti Celestica

Celestica zaměstnává ve svých 24 výrobních a projektových závodech v USA, Kanadě, Mexiku, Velké Británii, Irsku, Thajsku, Hongkongu a Číně více než 14 000 zaměstnanců. Celestica nabízí široké spektrum služeb včetně vývoje, výroby prototypů, montáže, testů, poskytování záruky na výrobky, řízení dodávek, distribuci v celosvětovém měřítku a doplňkový servis po prodeji. Mezi zákazníky společnosti Celestica patří přední výrobci elektronických zařízení, zejména v oblasti výpočetní techniky a komunikací.

Další informace o společnosti Celestica jsou k dispozici na webových stránkách http://www.celestica.com

x x x

Další informace Vám rádi poskytnou:
Další informace Vám rádi poskytnou:
Laurie Flanagan, Corporate Communications
, tel. (416) 448-5790,
e-mail: flanagan@celestica.comDalší informace Vám rádi poskytnou:
Laurie Flanagan, Corporate Communications, tel. (416) 448-5790,
e-mail: flanagan@celestica.com

Lokální PR zástupce: ExMise Public Relations, Jana Vojtíšková, tel. 02 670 92 550,
e-mail: vojtiskova@exmise.cz

 
 

 



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933