Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

BVV: Zlaté medaile MSV získají jen nejlepší exponáty


Document Actions
BVV: Zlaté medaile MSV získají jen nejlepší exponáty
V rámci 49. mezinárodním strojírenském veletrhu a při 4. mezinárodním veletrhu dopravy a logistiky bude opět probíhat tradiční soutěž o nejlepší exponáty – Zlatá medaile.
Komerční sdělení, ze dne: 18.09.2007

V rámci 49. mezinárodním strojírenském veletrhu a při 4. mezinárodním veletrhu dopravy a logistiky bude opět probíhat tradiční soutěž o nejlepší exponáty
– Zlatá medaile -

„Hodnocení exponátů probíhá ve dvou základních kolech a provádí jej odborná hodnotitelská komise, která přihlášené exponáty posuzuje dle stanovených kritérií. Věříme, že vystavovatelé do soutěže přihlásí své špičkové exponáty a tyto se budou ucházet o získání prestižní Zlaté medaile,“ komentuje Ing. Jiří Rousek, manažer veletrhu MSV a Transport a Logistika.
Cílem hodnocení exponátů je upozornit odbornou veřejnost i média na to nejzajímavější, co v současné době trh nabízí, a usnadnit novým perspektivním produktům vstup na české i zahraniční trhy. Vzhledem k dlouholeté tradici soutěže se Zlaté medaile staly skutečně prestižní záležitostí, která může být pro nově uváděný produkt velkým benefitem.

NOVOST I UŽIVATELSKÝ KOMFORT
Mezi základní hodnotící kritéria patří novost a originalita koncepčního a konstrukčního řešení s doloženým efektem, technická a technologická úroveň (včetně stupně inovace) a výrobní provedení celku i detailů s důrazem na design. Stejně důležitý je však i uživatelský komfort exponátu, například jednoduchost obsluhy, zajištění servisu a dodávek náhradních dílů, bezpečnost obsluhy, hygiena práce... Svou roli hrají také obchodnětechnické parametry (připravenost exponátu k dodávkám na trh, a to z hlediska výroby, obchodu a splnění legislativních požadavků), ekologické aspekty a nezanedbatelná je i celková úroveň prezentace exponátu.

SVĚTOVÉ PARAMETRY
Soutěž je určena pro exponáty prezentované na mezinárodním strojírenském veletrhu a mezinárodním veletrhu dopravy a logistiky, které jsou svými parametry srovnatelné se světovou úrovní a určují trend vývoje ve svém oboru. Do soutěží mohou být přihlášeny i exponáty, které byly oceněny na jiných výstavách nebo v jiných soutěžích.
Pochopitelné je, že Zlatá medaile může být v Brně jednomu exponátu udělena pouze jednou. Exponátem se rozumí výrobek určený pro trh (popřípadě služba komerčního charakteru) prezentovaný ve vlastní expozici na ploše pronajaté pořadatelem veletrhů (vystavovatel) nebo v expozici vystavovatele (spoluvystavovatel, další zastoupená firma).

HODNOCENÍ EXPERTŮ
Hodnocení exponátů provádějí samostatně pracující odborné hodnotitelské komise složené z expertů příslušných oborů. V letošním roce bude komise opět pracovat pod vedením předsedy doc. Ing. Radka Knoflíčka, Dr., proděkana Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně.
Hodnotitelské komise hodnotí exponáty podle již zmíněných kritérií na základě podkladů dodaných přihlašovatelem a předvedení exponátu na expozici, a to ve dvou základních kolech. V prvním kole komise vyhlašuje nominace na ocenění, ve druhém pak doporučí exponáty k udělení Zlaté medaile.
Exponáty se posuzují v kategoriích stanovených v rámci oborového členění veletrhů, každý exponát je hodnocen pouze v jedné kategorii. Zařazení do soutěžních kategorií je věcí hodnotitelské komise. Hodnotitelská komise má právo si během posuzování vyžádat od přihlašovatele, popřípadě vystavovatele, doplňující informace o exponátu a k hodnocení exponátů využít i informace získané z jiných zdrojů. Sama si přitom určí závažnost jednotlivých informací s tím, že důraz bude klást na ověřené podklady.
To vše zajišťuje spravedlivý průběh a výběr těch nejlepších. Nominované exponáty budou představeny ve videozáznamu na slavnostním večeru 2. 10. 2007, kde rovněž proběhne slavnostní předání cen vítězům.

Přihlašovací poplatek do soutěže byl letos snížen na 5.000,-Kč za každý přihlášený exponát. První uzávěrka přihlášek je 7. 9. 2007. Po tomto termínu se přihlašovací poplatek 5.000,-Kč zvyšuje o 20%. Konečná uzávěrka je 21. 9. 2007.
Kontaktní osoba: Gabriela Sochnová, tel.: +420 541 152 716, +420 602 787 311, e-mail: gsochnova@bvv.cz

Mediální partneři soutěže: AT+P, Automatizace, Elektro, Hospodářské noviny, MM Průmyslové spektrum, Strojárstvo, Technický týdeník a Technika a Trh.

Jiří Erlebach
manažer PR a reklamy

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933