Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

BEČOV: Katalog produktů 2011


Document Actions
BEČOV: Katalog produktů 2011
Máte již poslední katalog výrobního družstva ELEKTRO v Bečově? Seznamte se s jeho obsahem. Pamětníci si vzpomenou na předešlé katalogy, ve kterých bylo vyráběné portfólio produktů Bečova podstatně chudší. Dnes v sortimentů nalezneme kromě šroubových běžně také bezšroubové svorky nebo také svorky s varistorem, rozpojovací, čidlové, pojistkové, patrové.
Komerční sdělení, ze dne: 7.04.2011
reklama

 

Blíží se jarní období, kdy jsme připravení "nasávat" nové informace. V letošním roce se nám hlavní veletrh rozděluje na dva. AMPER v Brně a ELECTRON v Praze. Kde se s kterou firmou můžeme setkat, se určitě dozvíme z materiálů obou pořadatelů. V každém případě se u nás dozvíte o značkách nezávisle na skutečnosti, kterou z obou výstav zvolí.

Nyní mám před sebou nový katalog družstva ELEKTRO v Bečově. Náš tradiční výrobce řadových svorek RSA, či legendárních Bernard svorek určených pro pospojování vydává tuto tiskovinu.

Otevřu katalog, nalistuji obsah a padne mi do oka výraz "svornice". Již v minulosti jsem si říkal, co je to za výraz. Do dnešního dne jsem nepotkal nikoho, kdo by tento výraz použil. A tak řadové svornice jsou u nás označovány za řadové svorky. To na úvod k použité terminologii.


Pro větší náhled kliknout!

Pamětníci si vzpomenou na předešlé katalogy, ve kterých bylo vyráběné portfólio produktů Bečova podstatně chudší. Dnes v sortimentů nalezneme kromě šroubových běžně také bezšroubové svorky nebo také svorky s varistorem, rozpojovací, čidlové, pojistkové, patrové. 


Pro větší náhled kliknout!

Zásadní novinkou je v tomto sortimentu nabídka stáčecích konektorů, které jsou i přes mnohaletou tradici v zámoří u nás stále alternativním spojem. V minulém roce byl tento konektor naší redakcí za přítomnosti tří desítek odborníků testován až na zátěž pětinásobku jmenovitého proudu, kdy došlo k totální destrukci jak testovaných svorek, tak i vodičů, které obvod spojovaly.


Pro větší náhled kliknout!

V tomto katalogu nalezneme všechny důležité informace o běžně dodávaném zboží. Většinu nalezneme v renomovaných velkoobchodech po České i Slovenské republice.

Za zmínku také stojí uváděné příslušenství, mezi kterým nalezneme: propojky k řadovým svorkám RSA, přepážky oddělující zvolené bloky řadových svorek, krycí štítky a krytky, měřicí zdířky, zkratovací propojky, koncové svěrky a samozřejmě nosné DIN lišty.

Pokud vás zajímá popisování řadových svorek Bečov, nabízí popisovací plotter nebo i termotiskárnu. K doplnění nabídky nechybí ani nářadí, kterým nainstalujete zmiňované produkty v praxi. U Bernard svorky (ZSA16) v katalogu naleznete i krátký obrázkový návod, jak je použít. A jako velmi užitečnou svorku nutno označit průchozí izolovanou HPS, která je označovaná také za bokosvorku.

Závěr:
Katalog je velmi dobře zpracován k předání všech nezbytných informací od výrobce k dalším zpracovatelům, ať již jde o obchodníky, projektanty nebo instalační firmy.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933