Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Veľtrh ELO SYS opäť láme rekordy


Document Actions
Veľtrh ELO SYS opäť láme rekordy
Už po trinástykrát privíta Trenčín odborníkov z oblasti elektrotechniky, elektroniky a energetiky. Od 16. do 19. októbra sa v priestoroch trenčianskeho výstaviska uskutoční v poradí už 13. ročník medzinárodného veľtrhu ELO SYS ...
Komerční sdělení, ze dne: 10.10.2007

Už po trinástykrát privíta Trenčín odborníkov z oblasti elektrotechniky, elektroniky a energetiky. Od 16. do 19. októbra sa v priestoroch trenčianskeho výstaviska uskutoční v poradí už 13. ročník medzinárodného veľtrhu ELO SYS, ktorý svojím významom i veľkosťou je najväčším a najvýznamnejším podujatím svojho druhu na Slovensku. Na celkovej ploche 17 775 metrov štvorcových sa predstaví 375 slovenských a zahraničných vystavovateľov.

Život človeka sa v dnešnej dobe mení zo dňa na deň. Jedným z rozhodujúcich zdrojov zmien je technický pokrok. Vďaka stále dokonalejším výrobkom, technológiám a technickým riešeniam sme schopní prekonávať prekážky a lámať rekordy. Organizátora, Výstavisko TMM, a.s. teší, že aj veľtrh ELO SYS, ktorý je úzko spätý so svetom techniky, každoročne zaznamenáva rastúci trend. Počet vystavovateľov tento rok vzrástol o 12,3% a stúpajúcu tendenciu má naďalej aj obsadená výstavná plocha, ktorá vzrástla o 10,3%. Záujem o veľtrh ELO SYS rastie nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Svedčí o tom účasť 136 zahraničných firiem z Českej republiky, Nemecka, Poľska, Rakúska, Talianska, Belgicka, Srbska a Japonska, ktorí spolu so slovenskými firmami predstavia novinky v elektroenergetike, silnoprúdovej elektrotechnike, osvetľovacej technike, elektronike, telekomunikačnej a rádiokomunikačnej technike, výpočtovej technike, meracej a regulačnej technike, elektrotechnických materiáloch, elektroinštalácii, energetike a vykurovaní, signalizačnej a zabezpečovacej technike.

Záštitu nad veľtrhom ELO SYS prevzalo Ministerstvo hospodárstva SR. Veľkú zásluhu na dnešnej vysokej úrovni tohto špecializovaného podujatia majú aj odborní garanti – Fakulta elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave, Zväz elektrotechnického priemyslu SR, Slovenský elektrotechnický zväz, Cech elektrotechnikov Slovenska a Slovenské elektrárne a.s., ktorí každoročne vynakladajú veľké úsilie pri príprave bohatého odborného sprievodného programu.
K veľtrhu ELO SYS už neodmysliteľne patria súťaže „Elektrotechnický výrobok roka“, „Najúspešnejší exponát veľtrhu ELO SYS“ a „Konštruktér roka“, ktoré vyhlasuje Zväz elektrotechnického priemyslu SR. Talentovaná mládež si môže zmerať sily na Celoslovenskom finále súťaže mladých elektronikov, ktoré pripravila Slovenská spoločnosť elektronikov. Svoje pevné miesto v sprievodnom programe veľtrhu má Konferencia Elektrotechnika a informatika, ktorej iniciátorom a odborným garantom je Fakulta elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. Tá tento rok pripravila aj ďalšie dve akcie - Seminár znalcov elektrotechnických odborov a druhý ročník podujatia „Dni mobilnej robotiky“. Sprievodný program doplní Panelová diskusia „Nové normy STN 33 2000-4-41 a STN 33 2000- 5-51“ poriadaná Slovenským elektrotechnickým zväzom, firemný seminár „Zaostrené na svetlo“ a seminár „Prechod na Euro alebo ani minca nazmar“, ktorý pripravila Slovenská asociácia malých podnikov v spolupráci s Cechom elektrotechnikov Slovenska. Zaujímavosťou trinásteho ročníka veľtrhu bude jednodňová odborná výstava „ARROW Live on Tour“, ktorú organizuje celosvetový distribútor elektronických komponentov ARROW Central Europe. V rámci tohto podujatia sa predstaví 31 výrobcov z celého sveta, ktorí prostredníctvom svojich špičkových odborníkov budú pripravení ochotne odpovedať na všetky technické a obchodné otázky. Na podujatí bude prítomný aj ARROW Central Europe team. Pre vystavovateľov je už tradične pripravený spoločenský večer, spojený s hodnotným kultúrnym programom.

Bližšie informácie o priebehu elektrotechnického veľtrhu ELO SYS možno nájsť na internetovej stránke www.elosys.sk.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933