Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

První rok činnosti České energetické asociace


Document Actions
cea1.jpg
V tomto roce zahájila svou činnost ČESKÁ ENERGETICKÁ ASOCIACE, jejímž cílem je zlepšit komunikaci a informovanost jednotlivých subjektů v energetice ČR. Někomu se může zdát jeden cíl málo, ale není tomu tak.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.07.2003
reklama

Mezi hlavní aktivity asociace patří pořádání seminářů a konferencí. V roce 2002 se uskutečnili dva semináře a do května 2003 dvě konference a dva semináře, je vidět jasný nárůst. Hlavními tématy jsou obnovitelné zdroje energie, příprava novely energetického zákona 458/2000Sb. a komentáře k zákonu 406/2000Sb. Na všechny akce jsme zaznamenali velice pozitivní ohlas a to nás motivovalo k přípravě nové série konferencí a seminářů, které se uskuteční v druhé polovině roku 2003. Jako hlavní přínos pořádaných akcí vidí posluchači v aktuálních informacích podaných přednášejícími, kteří se aktivně podílí na tvorbě novel a vyhlášek. Tito odborníci dovedou odpovědět i na komplikované dotazy z praxe a mohou se vyjádřit k tomu, co teprve bude oficiálně napsáno. Praxe v našem státě jasně ukázala, že štěstí přeje připraveným – informovaným. Nezanedbatelným přínosem seminářů je setkání lidí z oblastí výroby, distribuce, obchodu, státu a konečných spotřebitelů.

Tento rok v energetice bude pro vás i nás plný změn a budeme muset vynaložit spoustu prostředků a úsilí, abychom obhájili své místo na poli energetiky. K tomu, abychom při tomto úsilí nevynaložili mnoho energie zbytečně a neefektivně, nám pomohou další služby asociace:

• Internetové stránky www.ceskaenergetika.com
• Internetové diskusní fórum www.ceskaenergetika.com/forum
• Internetový obchod www.vltava2000.cz/energetika
• Elektronické zpravodajství ze světa energetiky ENERGY NOVINY
• Publikační edice „ENERGETICKÁ KNIHOVNA
• Spoluúčast na tvorbě publikace „ROZVOJ VÝROBY ELEKTŘINY NA BÁZI OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ ENERGIE V ČR“, určené politikům a novinářům
• Systém celoživotního vzdělávání v energetice a několik dalších projektů, které jsou v přípravě.

Aktivity ČESKÉ ENERGETICKÉ ASOCIACE nekončí zde uvedeným výčtem, ale jsou mnohem širší. Pokud máte i vy pocit, že můžete být jakoukoliv osobní aktivitou nápomocni k zlepšení stavu energetiky ČR, kontaktujte nás a přispějte dle svých možností a znalostí. Není důležité, zda jste členem asociace nebo externím spolupracovníkem, důležitý je váš přínos pro energetiku ČR.

Kontakt:
Ing. Markéta Strnadová
ČESKÁ ENERGETICKÁ ASOCIACE
Havlíčkova 304
538 03 Heřmanův Městec
tel: 469 633 618, 777 555 860
fax: 469 633 617
email: public@ceskaenergetika.com
www.ceskaenergetika.com
 

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933