Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Materiály nn, Dodavatelé, Zařízení

Proč NEní dobrý nápad testovat AFDD na koleně

  • 31.12.2022
Proč NEní dobrý nápad testovat AFDD na koleně
AFDD není svou konstrukcí proudový chránič. A dokonce ne ani přepěťová ochrana. Otestovat funkci proudového chrániče konkrétním "unikajícím proudem" je proti testování přepěťové ochrany jednoduchou záležitostí. A otestovat AFDD? To by snad neměl být problém ... To si pomyslí snad každý technik, který o AFDD neví, co vývojář takového zařízení. Proč si chce technik ověřit funkci AFDD sám? Nestačí mu snad prezentace výrobců a technické parametry v katalozích? Co se po revizi uvede do revizní zprávy? Jde o novodobou elektrikářskou černou skříňku? A z té zpětně pojišťovna nevyčte příčinu nebo vyčte?

PROFCOM: Startovací balíček s PLC od Delta Electronics

  • 13.04.2016
PROFCOM: Startovací balíček s PLC od Delta Electronics
Společnost ProfCom se zaměřuje především na specifické služby v zásobování elektro-mechanickými a elektronickými komponenty. Od roku 2009 je také výhradním distributorem skupiny Delta Electronics pro produkty průmyslové automatizace. Na veletrhu AMPER 2016 nám zástupci firmy představili startovací balíček s programovatelným automatem (PLC) a panelem, vhodný pro menší firmy a začátečníky.

Rittal udává nový standard datových center s RiMatrix S

  • 6.05.2014
Rittal udává nový standard datových center s RiMatrix S
Rittal uvedl na trh nový standard datových center RiMatrix S. V české pobočce Rittal ve Zdibech u Prahy proběhla tisková konference, kde byly oficiálně sděleny všechny základní technické informace. Rittal jako světový lídr nenechal nic náhodě a pro tuto příležitost připravil ukázkové řešení datového centra v kontejneru, který nyní brázdí evropské cesty. Náš objektiv jej zachytil v Praze a Brně. Co je předmětem inovace RiMatrix S? Sledujte právě tento článek!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933