Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

OSKOM: Stínící spony EMC typ SKL pro stíněné kabely ...


Document Actions
Článek
... firmy Icotek GmbH. V minulých článcích jsme Vás informovali o systému dělících průchodek resp. průchodkových deskách firmy Icotek. Široký sortiment komponent pro rozvaděče a stroje firmy Icotek GmbH zahrnuje také lišty pro zamezení tahu v kabelu a stínící spony EMC.
Komerční sdělení, ze dne: 15.04.2008
reklama

Stínící spony EMC firmy Icotek GmbH umožňují rychlou a jednoduchou montáž stíněných kabelů pouhým vtisknutím do spony. Není nutné nastavovat tlak pružiny. Konstantní síla pružiny zajišťuje jistý a trvalý kontakt mezi stíněným kabelem a sponou EMC. Konstrukce EMC spon umožňuje velkoplošný styk (až 70-80% stínícího obvodu) mezi kabelem a sponou.


Obrázek 1. a 2.

Pro montáž do rozvaděče na 35 mm DIN lištu je určen typ SK/SKL s patkou na nacvaknutí (obr. 1 a 2). Typ SK/SKL je určen k montáži na plech, montážní desku atd. (obr. 3).


Obrázek 3.

Novinkou je typ PF/SKL (obr. 4 a 5) k montáži na normovanou přípojnici 3x10mm, která se často používá ve skříňových rozvaděčích. U tohoto typu je stínící spona SKL osazena na profilovou patku PF.


Obrázek 4. a 5.
Pro větší náhled kliknout!

Typ PF/SKL kromě výše uvedených předností stínících spon SKL umožňuje rychlou montáž pomocí profilové patky PF bez použití šroubů na přípojnici. Přítlak napružené patky na přípojnici zajišťuje výborné upevnění stínící spony s patkou PF/SKL na přípojnici. Při použití v rozvaděčích a strojích vystavených vibracím se neuvolní!

Pro sériové výrobky firma Icotek dodává zákaznické lišty osazené stínícími sponami EMC pro více kabelů o různých průměrech (obr. 6 a 7).


Obrázek 6. a 7.

Pro stínění více kabelů lze využít také kabelové stínící lišty EMC typ KAFM se 2 až 59 podpěrnými ploškami pro kabely. Kabelové stínící lišty EMC typ KAFM - SF s patkami (obr. 8) jsou určeny pro nacvaknutí na DIN lištu,typ KAMF - SF s patkami na šroub je určen pro upevnění na DIN lištu a typ KAMF - SC s patkou na šroub je určen pro upevnění na C lištu.


Obrázek 8.

Bližší informace o produktech firmy Icotek, ale i o výrobcích dalších firem, které zastupujeme, Vám ochotně poskytneme na níže uvedené adrese.

   
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933