Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Katalog je určen pro elektromontéry, techniky či údržbáře vedení nízkého a vysokého napětí, projektanty elektrických sítí, techniky servisu, specialisty na veřejné osvětlení a domovní přípojky, bezpečnostní techniky. Krátce nahlížím do posledního ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Komentáře

Aktivní hromosvod nezabránil zapálení mostu

  • 13.05.2005
Aktivní hromosvod nezabránil zapálení mostu
Vzhledem k tomu, že stavební společnost je spojena s francouzkým kapitálem, jako hromosvod byl použit aktivní jímač, bohužel se nepíše nic o výrobci a počtu těchto ozdob. Výsledkem byla nucená odstávka tohoto důležitého dopravního bodu ...

BVV: Veletrh osvětlovací techniky ELEKTRO 2005

  • 12.05.2005
BVV: Veletrh osvětlovací techniky ELEKTRO 2005
Veletrh ELEKTRO při Stavebních veletrzích měl především doplnit široké spektrum stavebních zákoutí. Návštěvník, investor, stavitel, projektant, architekt měl na těchto veletrzích možnost shlédnout různé technologie, které se mohou uplatnit v projektech staveb.

SCHRACK: První pohled na Carmen

  • 11.05.2005
SCHRACK: První pohled na Carmen
Schrack koketuje s Carmen. Česko zažívá další útok levného typu domovních vypínačů! Levných, nikoliv však nekvalitních! Podívejme se na zoubek řadě Carmen barvě bílé...

Zpráva o stavu cen norem na českých tocích

  • 8.05.2005
Zpráva o stavu cen norem na českých tocích
Jak jsem obětoval sobotu pro jeden prostý součet a další drobná vyhodnocení. Výsledkem byly především rozpaky. Hladina cen norem postupně vzrůstá, kulminace v nedohlednu. Podnikající subjekt může tento stav chápat jako investici, ale co ti další? Studenti, důchodci ...? Kdo tady křečkuje?

Šroubováky Elektro Bečov

  • 6.05.2005
Šroubováky Elektro Bečov
Elektro Bečov rozšiřuje svůj sortiment o profesionální šroubováky. Několik kusů jsme v redakci obdrželi na otestování. Komu jsme předali šroubováky k testování?

Kolik Ampér si vzal AMPER 2005?

  • 18.04.2005
Kolik Ampér si vzal AMPER 2005?
Projděte si krátce AMPER ještě jednou! Fotogalerie AMPERu 2005 a základní oficiální fakta. Víte kolik bylo vystavovatelů? A kolik návštěvníků? A dokonce jaká byla energetická zátěž celého AMPERu 2005?

Poznatky a zkušenosti IBP (2.)

  • 13.04.2005
Poznatky a zkušenosti IBP (2.)
Kdy montážní firmy přicházejí o oprávnění k montážní činnosti, případně o určité finanční částky? A kdy revizní technici přicházejí o osvědčení RT?

ABB EPJ z AMPERu: Swing první pohled.

  • 11.04.2005
ABB EPJ z AMPERu: Swing první pohled.
Český výrobce domovních vypínačů a zásuvek představil na AMPERu 2005 novou designovou řadu SWING. Podívejme se na vypínač řazení č.1 s možností připojení doutnavky spolu s jeho šéfkonstruktérem!

Poznatky a zkušenosti IBP (1.)

  • 8.04.2005
Poznatky a zkušenosti IBP (1.)
Poznatky a zkušenosti IBP z dozorové činnosti při kontrolách montážních organizací a revizních techniků elektrických zařízení.

AMPER 2005: Naše tipy!

  • 2.04.2005
AMPER 2005: Naše tipy!
Kdo má co nového? Co nepřehlédnout? Jako každoročně jsme připravili krátký přehled (cestovní mapku) míst, kde by se měl návštěvník určitě zastavit.

Šampióni OEZ se podepíší na AMPER 2005

  • 1.04.2005
Šampióni OEZ se podepíší na AMPER 2005
Nenechte si ujít na AMPERU 2005 autogramiádu českých úspěšných sportovců Kateřiny Neumannové a Romana Dostála! Více zde....

Fraenkische: Změna byla nutná!

  • 31.03.2005
Fraenkische: Změna byla nutná!
Rozhovor se zástupcem nové dceřinné společnosti renomované značky Fraenkische, která se proslavila v Evropě již v roce 1959 svou první ohebnou elektroinstalační trubkou.... Využijte nabídky volné vstupenky na AMPER!

Wago: Tauplitz 2005

  • 30.03.2005
Wago: Tauplitz 2005
Letošní Tauplitz byl opět super! Klub příznivců "ohnutého plíšku" opět ukázal svou věrnost a jednotu. Skoro pět set kilometrů zdolalo více než sto lidí!

BVV: Letošní MSV 2005 netradičně na začátku října

  • 25.03.2005
BVV: Letošní MSV 2005 netradičně na začátku října
V letošním roce se 47. mezinárodní strojírenský veletrh a 3. mezinárodní veletrh Transport a Logistika uskuteční od 3. do 7. října 2005. Důvody termínového posunu v rozhovoru objasnil ředitel obchodní skupiny 1 a vedoucí manažer obou projektů Jiří Rousek.

Elektrika.cz na AMPERu 2005

  • 23.03.2005
Elektrika.cz na AMPERu 2005
Kdo by nás chtěl najít v letošním elektrotechnickém "mraveništi" AMPERu 2005, pak je zde připravena rychlá navigace....
FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933