Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

MEZ: Katalog motorů EM Brno


Document Actions
MEZ: Katalog motorů EM Brno
Potřebujete motor? Stejnosměrný, střídavý, nevýbušný s rotorem nakrátko, asynchronní, třífázový asynchronní, trakční stejnosměrný, nebo třeba bezpřevodový výtahový stroj, či střídavý servomotor? Podívejte se na můj krátký rychlý pohled do možností tradičního českého dodavatele ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 1.06.2007
reklama

MINIPOHLED

Podívejme se na jednoduchou, však vše důležité vypovídající technickou prezentaci českého výrobce motorů. Společnost EM Brno je pokračovatelem výroby motorů, které mnozí dobře známe pod značkou MEZ.

Kolega hledal vhodný motor pro pohon výtahu a tak se přede mnou ocitla složka katalogových listů tohoto producenta. Po té, co jsem se seznámil s technickými daty kolegou hledaného bezpřevodového stroje, mi padly do oka další položky, které často vídávám.

Podívejme se na nabízené motory ...

• stejnosměrné, střídavé elektromotory
• nevýbušné asynchronní motory s rotorem nakrátko,
• asynchronní motory
• elektrohydraulické ovládací přístroje,
• třífázové asynchronní elektromotory
• střídavé servomotory,
• bezpřevodové výtahové stroje,
• stejnosměrné motory,
• trakční stejnosměrné motory

Protože jsem chtěl rychle další informace, zvedl jsem telefon a volal přímo do výroby. Zjistil jsem ...
Mezi motory naleznete typ vhodný pro stroje, které vyžadují vysokou přesnost pohybu. V jiných zařízeních uvítáte nízkou výšku osy od základny motoru. Nezávislá ventilace dokáže chladit motory i při stojícím rotoru a nebo jeho nízkých otáčkách, takže se zabrání přehřátí vinutí.


Kliknutím získáte více!

Pohledem na značku na nás dýchne tradice a zkušenosti. Dalším šetřením zjišťuji, že zmiňovaná společnost disponuje vlastní nástrojárnou, která úzce souvisí s vývojem, výrobou i servisem. Technické zázemí OK. Poslední a neméně důležitým povšimnutím je fakt, že tento výrobce dodává své produkty také pro letecký průmysl, což nepřímo již vypovídá o jakosti.

Závěr
Pokud bych byl projektantem, provozovatelem nebo servisem strojních zařízení, určitě bych uvažoval o možné spolupráci s tímto dodavatelem. Samozřejmě záleží na konkrétních obchodních podmínkách. Ty však nelze zahrnout do tohoto článku.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933