Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Každý velkoobchod elektro by měl mít v sortimentu hlídače hladin


Document Actions
lovhlihlad4.jpg
Cena a kvalita vody vede dnes řadu lidí k provozování vlastních studní a vrtů. Ať už slouží jako doplňkový nebo hlavní zdroj této pro život nezbytné kapaliny.
ze dne: 14.03.2003

Cena a kvalita vody vede dnes řadu lidí k provozování vlastních studní a vrtů. Ať už slouží jako doplňkový nebo hlavní zdroj této pro život nezbytné kapaliny. Základní součástí je elektrické čerpadlo, od kterého se v ideálním případě žádá, aby dokázalo automaticky odčerpávat vodu do zásobní nádrže.

Jedním z řady přístrojů, který dobře zvládá regulaci hladiny vody ve studních a nádržích, je relé LV2D od firmy Lovato. Relé dostává vstupní signál ze sond, umístěných v nádrži. Zpravidla je jedna sonda referenční, druhá je umístěna na minimální úrovni hladiny a třetí na maximální přípustné úrovni hladiny vody. Na výstupu LV2D je reléový kontakt (2A/230V v AC15), který přímo nebo pomocí stykače ovládá spínání čerpadla.
Relé lze buď použít k udržování hladiny vody odčerpáváním mezi minimální a maximální úrovní, nebo k zabezpečení čerpadla proti chodu naprázdno.

Regulace se dodává i jako hotový komplet s označením BHK NOVO vybavený hladinovým relé, stykačem a propojenou svorkovnicí, vše v plastové vodotěsné skříňce s průchodkami. Tento komplet lze použít pro čerpadla až do výkonu 2,2 kW. Je to jednoduché a levné řešení pro uživatele, který potřebuje spolehlivé zařízení s nekomplikovanou a rychlou instalací.

Pro výrobce čerpacích zařízení a elektrotechnicky zdatné koncové uživatele je v nabídce o 10% zvýhodněný „balíček“, který obsahuje relé LV2D, tři sondy v plastovém krytu s vodotěsným připojením kabelu a ministykač BG06 ( 2,2 kW).

Na závěr je třeba doplnit že relé je italský výrobek, ale vodotěsné sondy s nerezovými elektrodami s typovým označením SN1 se vyrábějí v Písku . Současně se zde ve výrobní divizi firmy Lovato s.r.o. montují i komplety BHK NOVO.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Lovato, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
LOVATO: Grafické displeje multimetrů na DIN lištu
Firma LOVATO Electric tento rok představila novou řadu odpínačů GA. Součástí této řady je i široká škála příslušenství, kam patří i otočné ovládače pro oddělenou montáž a montáž na dveře rozvaděče. Jedním z nich je i ovládač s výjimečnou kuželovou spojkou, o kterém se více dozvíte v následujícím článku…
Lovato představilo na první události letošní druhé sezóny nové odpínače a přepínače. Jsou určeny pro skříně a rozvaděče. Podle slov Jiřího Kůse jsou nejen hezké, ale vynikají také jednoduchou a snadnou montáží. Krátký videospot sledujte zde ...
Prozkoumali jsme pro vás nový katalogový sešit od firmy LOVATO Electric. Jedná se o katalog nových řad odpínačů a přepínačů 16A až 1250A. O jaké novinky od této společnosti jde a jak vypadá samotný katalog, se dozvíte v následujícím článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933