Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Nákup materiálu v sobotu?


Document Actions
cechvso1.jpg
Už se vám někdy stalo, že došel kabel v sobotu? Kam pro něj? Tam možná vyrazí koncový zákazník, ale elektrikář? Jaká je možnost na jižní Moravě? Který z elektrotechnických velkoobchodů má otevřeno?
Miroslav Minařík, ze dne: 24.06.2003
reklama

Pokud si například stavíte nebo rekonstruujete (po stránce elektro rozvodů) domov, a neprovádí to zrovna firma na klíč dle projektu, může se docela dobře stát, že najednou chybí materiál.

Do této situace jsem se dostal v sobotu, kdy jsem zjistil, že vodiče CY10 jsou do druhého podlaží trubkami prakticky neprotažitelné. Po naměření příslušných délek, jsem sedl do vozu a po radě kolegy vyrazil do jediného velkoobchodu na Moravě, který vás obslouží i v sobotu.

O půl jedenácté jsem zaparkoval u velkoobchodu. Při vstupu do prodejního prostoru mne přivítala usměvavá tvář Zdeňka Čecha. Tak jsem se jej hned zkraje zeptal.....

Elektrika.cz: Jak dlouho provozujete sobotní prodej?
V sobotu máme otevřeno odjakživa, už i na Mojmírově náměstí se v sobotu prodávalo. Pravděpodobně jsme jediní v Jihomoravském kraji, jezdí k nám zdaleka...

Elektrika.cz: Jaký typ zákazníků sem chodí v sobotu?
Zhruba 10% víkendových návštěvníků jsou koncoví spotřebitelé. O víkendech lidé mají čas na domácí činnosti. Někdy přijede celá rodina, včetně babičky a dědečka a pečlivě vybírají sortiment. Samozřejmě živnostníci, kteří si potřebují nakoupit na pondělí. Nebo při dokončování staveb, chybí drobnosti.

Elektrika.cz: Jak se to vyplácí?
Je to více služba než, že by to přinášelo nějaký závratný ekonomický efekt. Ovšem naši zákazníci si na tuto skutečnost už zvykli, že mají v nás v sobotu určitou jistotu dostupnosti potřebného materiálu.

Elektrika.cz: Vím, že toto firmou doslova žijete, ale v sobotu bych vás zde nečekal...
Aby tento velkoobchod mohl být otevřený musí zde být určitý počet kompetentních pracovníků. Je to pro nás určitě zpestření pracovního týdne, kdy se ocitnete na pozici svého zaměstnance. Vidíte lépe realitu, máte dobrý kontakt se zákazníkem a často se dozvíte mnohé, jinak špatně odhalitelné nedostatky.

 

Ve chvilce čekání, jsem si povšiml nakupujících. Jeden udělal slušnou objednávku "ne zrovna levných" vypínačů, další odjížděl s plným košem instalačního materiálu pro domovní rozvody... Tedy opravdu ani v sobotu se zde nikdo nezastavil. Pak mi podle délky poznačené na protahovacím peru prodejci ochotně naměřili všechny požadované délky a mohl jsem klidně pokračovat v instalaci "domácí infrastruktury".

 Skutečnost, že je u KOVO ELEKTRO v sobotu otevřeno, si budu dobře pamatovat!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933