Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Elosys 2003 (1.)


Document Actions
elos03_8.jpg
Víte co se nám nelíbilo? Jako každoročně jsme se vydali k našim blízkým sousedům do Trenčína na největší elektrotechnickou událost, kterou je bezpochyby Elosys.... ovšem i letos, stejně jako loni....
Miroslav Minařík, ze dne: 29.10.2003
reklama
Ani letos jsme nevynechali devátý ročník slovenského elektrotechnického veletrhu Elosys. Slovenská cizina je nám ta nejbližší, protože máme stále mnoho společného.

Zhruba na ploše 10.500m2 se letos představilo 247 vystavovatelů.

Podívejte se na historii vystavovatelů... vertikální osa - počty, horizontální osa - roky

Podívejte se na historii výstavní plochy... vertikální osa - m2, horizontální osa - roky

Oceněné expozice byly letos tyto:

1. místo:
OEZ Slovakia, spol. s r.o. , Bratislava

2. místo:
CONTROLTECH, spol. s r.o. – Slovensko, Trnava

3. místo:
LAPP KABEL, s.r.o., Holešov, Česká republika

Letem, světem z některých firem, které s námi často komunikují......

DEHN + SÖHNE
Jiří Kroupa v čele slovenského zastoupení nám podrobně popsal filozofii technického zastoupení Dehn na Slovensku. Jako jedna z mála firem, která ze Slovenska má opravdu aktivní zájem být nalezena....
KOPOS Slovakia
Výhody slovenského zastoupení Kopos jsou zřejmé, to, co vyjde v Česku jako novinka, nenechá na sebe dlouho čekat. Na Slovensku jsme se potkali s Jiřím Vavrouchem (vedení a.s.), Pavlem Heřmanským (marketing) a také s Janem Štrupem (obchod). O několik dnů později jsme narazili na Kopos znovu, tentokrát na Oldřicha Václavíka, tedy, novinky se za nedlouho dozvíte samostatným článkem.
Elektro Bečov
Jako tradičně s novinkami nechyběl ani Elektro Bečov. Jan Vejvoda přislíbil rozhovor po skončení slovenského veletrhu.
LAPP KABEL
Právě při návštěvě tohoto veletrhu na Elektrice.cz vycházela recenze obřího katalogu Lapp. Svižným mobilním připojení i v zahraničí se mohl opravdu pochlubit obchodní ředitel Michal Wdowyczyn, který má v každém okamžiku vše pod kontrolou.
Šéf českého a slovenského zastoupení Lapp, Aleš Vaicenbacher nám nechal zaslat do redakce k bližšímu prozkoumání speciální vývodku.... Bližší podrobnosti přineseme v samostatném článku. Pokud vás zajímá recenze na maxikatalog Lapp, naleznete ji zde....

O slovenských firmách se dočtete více v druhém čísle seriálu o Elosysu 2003...

Nepříznivě vyznívá pořadatelská příprava....
Jako každoročně jsme se vydali k našim blízkým sousedům do Trenčína na největší elektrotechnickou událost, kterou je bezpochyby Elosys. Podobně jako v loňském roce jsme se vydali na Slovensko z Brna přes Buchlov. Cesta na tento veletrh dopadla stejnou katastrofou jako při ročníku minulém. Brno - Trenčín tři hodiny objížděk. Tato skutečnost bohužel následovala po pečlivém prostudování www stránek o Elosysu. Tedy dopravní situace zmíněna rozhodně nebyla, podobně jako i třeba skutečnost, že parkoviště pro novináře se letos zrušilo.

Servis médiím
Veletrh netvoří pouze vystavovatelé a návštěvníci. Veletrh je také určitý servis. V rámci servisu je také zajištění aby se o události psalo. Pokud přijede reportér a u už u brány mu oznámí "letos žiadne parkovisko pre press!", tak se dívá, zda si nespletl "poduatie". Parkoviště pouze pro V.I.P. osoby, a V.I.P. osoba je ta, která si jej prý zaplatila....   

A tak se nám časová úsečka zpravodajství ze Slovenska velmi zkrátila. Při srovnání Strojírenského veletrhu v Nitře a trenčínského Elosysu, musím konstatovat, že se nitranští daleko lépe starají o propagaci samotného veletrhu a v neposlední řadě o servis s veletrhem související. Každým rokem jsem žádal o včasné zaslání informací o veletrhu Elosys do naší redakce, a i letos jsme opět nedostali nic. O veletrhu jsme se dozvěděli  náhodou z billboardu v Bratislavě.

CD s daty
Absentovalo CD s ucelenými daty o vystavovatelích. V papírovém katalogu chyběla url adresa www prezentace vystavovatelů, i když v mnohých případech lidé znalí oblasti IT si jednoduše odvodí url od e-mailové adresy. Pro návštěvníky, kteří si pak chtějí uvedený veletrh projít později na Internetu, by takové CD určitě pomohlo.

Vyhodnocené exponáty
bohužel na stránkách www.elosys.sk zobrazeny nebyly (pouze jejich textový seznam), což také nepovažuji zrovna za šťastné.

Internet, podpora aktuálními informacemi
Pokud se někdo nevyznal ve struktuře (jinak pěkných stránek), ani bych se nedivil, v odkaz na závěrečnou zprávu ukazuje loňské informace, naopak letošní vyhodnocení jsem našel na odkazu "sprievodný program". Na Internetu mohla být dopředu známá dopravní situace s varováním, kterých oblastí se vyhnout. Mnozí by tak našli více času na pozorné projití veletrhu.

Elosys má tedy co dohánět.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933