Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Čeští příznivci Lapp....


Document Actions
Článek
... přijali pozvání hradního pána na oslavu desátého výročí působení Lapp na českém trhu.
Miroslav Minařík, ze dne: 16.06.2003
reklama

PÁTEK TŘINÁCTÉHO...
...lze právem označit za den mystický, předělový a významný, a to nejen vzhledem k probíhajícímu referendu o vstupu České republiky do EU. Jako v Jiříkově vidění se museli cítit hosté sezvaní na hrad Pernštejn ku příležitosti 10. výročí působení firmy Lapp Kabel s.r.o. na českém trhu.
Gotický hrad, dobová hudba, černá kuchyně, víno z hradního sklepa, řemeslníci, kejklíři, dvořané, rytíři a ředitel na koni! A proč ne? Ředitel Aleš Vaicenbacher řídí jednu z nejúspěšnějších poboček tohoto světového giganta ve výrobě kabelů a konektorů. Své koně pod kapotou vyměnil za koně živého a šéfy význačných tuzemských a zahraničních firem pozval na rytířské klání. Je v tom jistě kus symboliky. Naše země vstupuje do EU. Éře rychlovykvašených podnikavců zřejmě odzvoní a zbudou tu jen opravdoví podnikatelé a firmy, za jejichž úspěchem stojí každodenní profesionálně odvedená práce a vynalézavost. S tímto úmyslem založili v padesátých létech manželé Ursula a Oskar Lappovi firmu Lapp Group. Jedinými akcionáři této rodinné firmy jsou dodnes, stále velmi vitální, Ursula Ida Lapp spolu se svými dvěma syny, Andreasem a Siegbertem Lapp.
Produkce se od počátku zaměřila na výrobu prvního vynálezu Oskara Lappa, ovládacího kabelu, kterému již tehdy neopomněl dát jméno – ÖLFLEX®.
Ten v dnešní době znamená mezi kabely totéž jako Coca-Cola v nápojích, či Mercedes mezi automobily.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933