Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

ESČ: Odborný seminář k aktuálním otázkám z oblasti revizí spotřebičů (33 1610)


Document Actions
ESČ: Odborný seminář k aktuálním otázkám z oblasti revizí spotřebičů (33 1610)
Také provádíte revize elektrických spotřebičů? Elektrotechnický svaz český si Vás dovoluje pozvat na tento odborný seminář k aktuálním otázkám z oblasti technických norem a legislativních přepisů. Zcela nový zákon (309/2006 Sb.), který již platí, účinnost je od 1.1.2007 v bodě 2 programu. Mnoho se dá zachránit prováděcí vyhláškou, která se tvoří!
Kontrolní, ze dne: 16.09.2006
reklama

Elektrotechnický svaz český si Vás dovoluje pozvat na tento odborný seminář k aktuálním otázkám z oblasti technických norem a legislativních přepisů. Zcela nový zákon (309/2006 Sb.), který již platí, účinnost je od 1.1.2007 v bodě 2 programu. Obsah se dotýká velkou měrou elektrotechniků, revizních techniků a stavebních organizací, ale i organizace státního dozoru ITI v rozsahu ČR.

Bude předneseno v předstihu účinnosti, již platného zákona. Diskuze bude velmi potřebná, protože se zpracovávají podmínky k zákonu a prováděcí vyhláška, která již má přes 100 stran. Zatím prvá akce v ČR. Mnoho se dá zachránit prováděcí vyhláškou, která se tvoří.

Program semináře:

  • Nový zákoník práce (zák. č. 262/2006 Sb., účinnost od 1.1.2007)
    Nejdůležitější změny v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.
    Jan Lojkásek, IN-EL, spol. s r.o., poradce presidenta ESČ
  • Zákon o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci (zák. č. 309/2006 Sb., účinnost od 1.1.2007)
    Ing. Jan Dvořák, generální sekretář Unie výtahového průmyslu ČR, tajemník pracovní skupiny pro technickou legislativu HK ČR
  • Použití proudových chráničů v zařízeních jednoúčelových a ve zvláštních objektech
    Ing. Michal Kříž, IN-EL, spol. s r.o., vicepresident ESČ
  • Nový stavební zákon (zák. č. 183/2006 Sb., účinnost od 1.1.2007)
    Jiří Hemerka dipl. tech., vicepresident ESČ
  • Diskuse, závěr


POZOR! Členové klubu ověřených elektrotechniků KLUB.ELEKTRIKA.CZ mají slevu 35%!

Podrobné informace o semináři a přihlášku naleznete zde.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ESČ Elektrotechnický Svaz Český
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933