Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

EPLAN: Správné osazení rozváděče bez překvapení


Document Actions
EPLAN: Správné osazení rozváděče bez překvapení
Rychlost je v současnosti absolutním požadavkem při výrobě rozváděčů – přímo od návrhu k výrobě. Ovšem ne vždy je možno plánování implementovat v měřítku 1:1 – a zde začíná proces úspory času při přizpůsobování. Nový EPLAN Cabinet eliminuje překvapení na poslední chvíli – výsledkem jsou skutečné ...
Komerční sdělení, ze dne: 8.08.2008

ePLAN Cabinet: Správné osazení rozváděče bez překvapení

Rychlost je v současnosti absolutním požadavkem při výrobě rozváděčů – přímo od návrhu k výrobě. Ovšem ne vždy je možno plánování implementovat v měřítku 1:1 – a zde začíná proces úspory času při přizpůsobování. Nový EPLAN Cabinet eliminuje překvapení na poslední chvíli – výsledkem jsou skutečné pohledy.

Fotorealistické zobrazení přístrojů a příslušenství rozváděče zvyšují spolehlivost v procesu osazování rozváděčů. Ať jsou to sokly, kryty, bočnice, rámy pro vedení kabelů nebo modulové panely, je možno zvolit různé příslušenství přímo jej osadit. To zajišťuje správné plánování. Efektivní a přímé propojení EPLANu Cabinet a katalogu příslušenství Rittal RiCAD 3D vedlo k perfektní synergii. Mimochodem: integrovány jsou také položky úspěšné řady TS8. Ještě před výrobou prvků rozváděče je k dispozici virtuální prototyp kompletně vybaveného rozváděče – všechny části jsou osazeny přesně a nepříjemná překvapení v průběhu výroby jsou tudíž již minulostí.


Pro větší náhled kliknout.

Reálné pohledy – přesná kalkulace

Tímto se spoří čas nejenom v procesu výroby – z časných realistických pohledů profituje také oddělení prodeje, které může vypočítat přesně náklady. Soupisky materiálů, generované v EPLANu Cabinet a skutečné 3D modely je možno použít v počátečním stadiu v oddělení prodeje nebo v průběhu projektových schůzek.

3D model se používá pro provádění tepelných analýz CFD (CFD – Výpočetní dynamiky kapalin) s cílem ujistit se, že správné rozmístění komponentů v rozváděči zajišťuje optimální rozptyl tepla. Geometrické údaje jsou jednoduše převedeny do CFD systému pomocí některého rozhraní – to znamená, že uživatelé nemusí únavně zadávat standardní údaje.

 

Vrtání kontur definovaných uživatelem

Nová a absolutně unikátní vlastnost: otvory v novém EPLANu Cabinet mohou být absolutně individuální. Návrhář není již nadále omezen na čtvercové nebo zaoblené tvary – nyní může nakreslit jakýkoli objekt a zpřístupnit jej jako vrtací šablonu v měřítku 1:1. Údaje je možno převést přímo do NC vrtacích nebo frézovacích strojů – což znamená, že uživatel má více volnosti při vyrábění individuálních vrtacích šablon, což je v minulosti zcela neznámé. Pro převod výrobních příkazů přímo na příslušný stroj, jejich kontrolu a jejich provoz se používají volitelná NC rozhraní Steinhauer, Perforex nebo DXF.


Pro větší náhled kliknout.

Připraveno pro výrobu

Všechny informace, relevantní pro výrobu, jsou k dispozici souběžně s procesem návrhu. Data mohou být předána nejenom pro NC zpracování, ale také pro proces zapojování. Příprava vodičů zažila v tomto procesu menší revoluci: vodiče je nyní možno slučovat do svazků – toto seskupování racionalizuje montážní proces. Díky různým zapojovacím seznamům jsou všechny vodiče vyráběny beze ztrát – toto také snižuje náklady ve výrobním procesu.

Souhrn

EPLAN Cabinet poskytuje uživatelům více spolehlivosti v technickém procesu a přesné výsledky. Virtuální pohledy skutečného rozvaděče, ve kterém jsou všechny části optimálně namontovány, dostává zákazník již v počáteční etapě. Dochází také k podstatnému zkrácení časů. Montážní proces se stává rychlejším a skvělá dokumentace, která je snadno srozumitelná, podporuje i proces údržby.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
EPLAN ENGINEERING CZ, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Pro SPS/IPC/POHONY představuje EPLAN Electric P8 nový působivý modul, poskytující perfektní konfiguraci PLC a sběrnic. Počínaje předběžným plánováním, přes hlavní plánování, až k vývoji PLC programu, podporuje ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933