Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

OSTRAVA: III. mezinárodní konference - Elektrická zařízení používaná při hornické činnosti


Document Actions
OSTRAVA: III. mezinárodní konference - Elektrická zařízení používaná při hornické činnosti
Cílem letošního ročníku konference je mimo jiné rozšířit znalosti profesních pracovníků o nové vědecké poznatky z oblasti vývoje elektrických zařízení, a o teoretické i praktické zkušenosti získané odborníky z celé republiky ...
ze dne: 3.05.2006
reklama

Ve dnech 10.-11. května 2006 proběhne na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě v Ostravě-Porubě III. mezinárodní konference s názvem:

 „Elektrická zařízení používaná při hornické činnosti a činnosti prováděné hornickým způsobem, jejich bezpečnost a nové trendy“.

Nad konáním konference převzal záštitu, jako i ve dvou předešlých ročnících, prof. JUDr. Ing. Roman Makarius, CSc., předseda Českého báňského úřadu v Praze a prof. Ing. Tomáš Čermák, CSc., rektor Vysoké školy báňské – technické univerzity v Ostravě.
Cílem letošního ročníku konference je mimo jiné rozšířit znalosti profesních pracovníků o nové vědecké poznatky z oblasti vývoje elektrických zařízení, a o teoretické i praktické zkušenosti získané odborníky z celé republiky při povrchovém i hlubinném dobývání, dále pak také seznámení s novými či připravovanými právními předpisy, a v neposlední řadě také možnost vzájemné výměny informací a možnost navázání nových, užitečných kontaktů s kolegy z oboru.


Obr. 1: Zahájit konferenci přislíbil prof. JUDr. Ing. Roman Makarius, CSc., předseda Českého báňského úřadu v Praze

K hlavním rysům této konference, která se koná v příjemném prostředí přednáškového sálu Vysoké školy báňské – technické univerzity v Ostravě, patří krátké přednášky spojené s prezentacemi jednotlivých přednášejících jak z řady státní báňské správy, Vysoké školy báňské – technické univerzity v Ostravě, tak i z řady přihlášených významných organizací. Vlastní přednášky budou jako vždy publikovány v přehledném sborníku. Pro letošní ročník je již připraveno 33 přednášek. Dvoudenní program konference je tedy velmi nabytý. Témata přednášek jsou z větší části orientována na problematiku povrchového dobývání.


Obr. 2: Minulého ročníku se zúčastnilo kolem 170 profesních pracovníků. Uvidíme se zde i s Vámi?

Pořadatelské role celé akce se i v letošním ročníku ujala firma MONTANEX, a.s., Výstavní 10, 709 00 Ostrava-Mariánské Hory, tel.: 596 621 133, která rovněž zajistí vydání zmiňovaného sborníku a ráda Vám zodpoví případné dotazy týkající se organizace konference.

Ing. Josef Buvalič 

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933