Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

AMPER 2006: Přemysl Sobotka


Document Actions
AMPER 2006: Přemysl Sobotka
Seznamte se s projevem předsedy senátu na 2. konferenci o vzdělávání a kvalifikaci dodavatelů elektroinstalací. Místo konání: Pražský veletržní areál Letňany, kongresový sál v průběhu mezinárodního veletrhu AMPER.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 12.04.2006
reklama

Vážené dámy, vážení pánové,
dovolte mi, abych vás uvítal na druhé celostátní konferenci o vzdělávání a kvalifikaci dodavatelů elektroinstalací, která se koná v rámci 14. mezinárodního veletrhu Ampér 2006. Organizátorem této konference, ve spolupráci s Unií elektrotechniků České republiky, je státní podnik Elektrotechnický zkušební ústav. Využil bych proto této příležitosti a připomenul zde letopočet 1926 a s ním také úctyhodný fakt, že letos uplyne již 80 let od založení tohoto ústavu!

Tehdy došlo ke zrodu zkušební laboratoře bývalého Elektrotechnického svazu československého, u něhož stály významné osobnosti naší elektrotechniky Dr. František Křižík a prof. Vladimír List. I když byl počátkem 50. let minulého století Elektrotechnický svaz československý zlikvidován, laboratoř pokračovala ve své činnosti a od roku 1952 nese dnešní jméno - Elektrotechnický zkušební ústav. Proto bych rád pracovníkům ústavu pogratuloval k tomuto pěkně kulatému jubileu jejich pracoviště a popřál jim srdečně vše nejlepší do dalších let a hodně úspěchů v práci i v soukromém životě.

Byl jsem informován, že hlavním účelem této konference je snaha posílit způsobilost malých a středních podnikatelů v oblasti elektrických montáží a přispět ke zvýšení jejich konkurenceschopnosti. Tento záměr mi je velice sympatický, protože zvyšování úrovně středního podnikatelského stavu v naší zemi by mělo být i krédem všech rozumných politiků permanentně a nikoliv jen v obdobích předvolebních kampaní, jak jsme toho často svědky.

Na závěr mi dovolte, abych v souvislosti s dnešním předáváním certifikátů na značku Kvalitní a bezpečná montáž již nyní popřál i těm, kteří tento certifikát obdrží, aby úspěšně naplňovali tradice české elektrotechniky i v dalších letech a udrželi si konkurenceschopnost v tomto rychle se vyvíjejícím oboru. Děkuji vám za pozornost…

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933