Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Kolektivní systém EKOLAMP


Document Actions
Kolektivní systém EKOLAMP
Kolektivní systém pro osvětlovací zařízení jehož provozovatelem je společnost EKOLAMP, s.r.o, nabízí od 13. srpna 2005 zajištění zpětného odběru, odděleného sběru, zpracování, využití a odstranění použitých osvětlovacích zařízení na území České republiky.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 12.12.2005

Kolektivní systém pro osvětlovací zařízení (skupina 5 podle Přílohy č. 7 zákona o odpadech), jehož provozovatelem je společnost EKOLAMP, s.r.o, nabízí od 13. srpna 2005 zajištění zpětného odběru, odděleného sběru, zpracování, využití a odstranění použitých osvětlovacích zařízení na území České republiky.
Kolektivní systém EKOLAMP byl založen nejvýznamnějšími výrobci a dovozci světelných zdrojů v květnu letošního roku, aby bylo zajištěno společné plnění povinností, které pro výrobce a dovozce vyplývají ze zákona o odpadech.
Základním posláním společnosti je na spravedlivé, otevřené a nediskriminační bázi zajistit všem zájemcům - výrobcům a dovozcům svítidel a světelných zdrojů - možnost společného plnění povinností k "historickým" a později k novým odpadům vznikajícím z elektrozařízení, která jsou jimi uváděna na český trh.
V rámci zajištění těchto povinností EKOLAMP vytváří a provozuje systém - síť sběrných míst, logistiku sběru a svozu elektro zařízení a elektroodpadů, jejich zpracování včetně materiálového využití a odstranění zbytkových odpadů.

Jednou z hlavních větví sběrné sítě EKOLAMP je velkoobchodní síť. V rámci této sítě mohou smluvní odběratelé (např. elektromontážní firmy) odevzdat použité světelné zdroje a na některých místech i použitá svítidla. Tato síť je postupně doplňována o nová sběrná místa, aby se docílilo dostatečné dostupnosti pro všechny uživatele v celé České republice.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933