Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

VoIPEX – nový pojem v telekomunikacích


Document Actions
VoIPEX – nový pojem v telekomunikacích
Služba internetové společnosti IPEX s názvem VoIPEX může být anglickou zkratkou pro „Voice over IPEX“, nebo také „VoIP EXperience“. Každopádně se ale jedná o bezkonkurenčně nejvýhodnější nabídku zřízení a provozu telefonní linky v České republice pro soukromé i firemní zákazníky.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.08.2005

Na tom, že datovým – tedy internetovým – přenosem se během několika let bude realizovat většina hlasových hovorů v pevných sítích (konkrétně 80% v roce 2008), se shoduje většina odborníků. Poslední rok se na českém trhu objevují nabídky takzvané internetové telefonie. Jsou plné cizích výrazů a zkratek, pro běžného „telefonistu“ velmi obtížných na pochopení.

Služba VoIPEX chce být jiná. Je založena na protokolu SIP (Session Initiating Protocol), který se stal standardem pro hlasovou komunikaci s využitím veřejné internetové sítě. Výhodou je nejen vysoká kvalita hlasu, ale i možnost propojení více sítí využívajících SIP protokol mezi sebou s nulovými náklady na volání.

VoIPEX nabízí několik kompletů, které umožní okamžité využití služby v ceně od 50,- Kč (testovací 14 denní sada s vlastním telefonním číslem). Nejvyšší sada v ceně 3.500 Kč pak obsahuje vedle možnosti výběru příchozího čísla, aktivace služby a 3.000,- Kč kredit na volání také oblíbený stolní telefon Grandstream 102.

„Rozhodli jsme se oslovit trh s touto nabídkou, protože telefonování prostřednictvím internetu dnes svou kvalitou, šíří služeb a především cenou je výrazně výhodnější než nabídka standardních operátorů. Stále zde panují předsudky na straně uživatelů, a to především ohledné kvality přenosu hovorů, jeho výpadků, atd.. Každý si může vyzkoušet kvalitu naší nové služby ve vlastních podmínkách prostřednictvím softwarového klienta a našeho testovacího balíčku. Myslím, že většina uživatelů bude příjemně překvapena”, říká obchodní ředitel společnosti Pavel Píštěk.

VoIPEX nepřinese svému uživateli žádná nepříjemná překvapení, jedná se o službu předplacenou, neobsahující žádný pravidelný paušál a tím pádem má zákazník plnou kontrolu nad svými výdaji. VoIPEX je ideální řešení pro uživatele, kteří mají trvalé internetové připojení, s výjimkou uživatelů využívajících připojení prostřednictvím technologií GPRS a CDMA, kde je vysoká latence (zpoždění) při přenosu dat. Proto IPEX navíc nabízí výrazná zvýhodnění ze své nabídky ADSL tarifů pro uživatele služby VoIPEX.

Každý uživatel má k dispozici detailní vyúčtování online a v reálném čase na stránkách služby VoIPEX. V následujících měsících se možnosti VoIPEXu rozrostou o aktivaci bezplatné hlasové schránky, možnost provozu více telefonních čísel pod jedním účtem (s jednotnou kontrolou výdajů – vhodné například pro rodinu), možnosti směrování čísla dle aktuální polohy uživatele.

Ukázka přihlašovací stránky VoIPEX:

IPEX, a. s. je česká společnost fungující od roku 1992. Poskytuje služby přístupu k internetu, především prostřednictvím vlastní celorepublikové páteřní sítě GIN, která zahrnuje přes 50 přístupových bodů. IPEX zajišťuje kompletní portfolio telekomunikačních služeb pro domácnosti i pro firmy a služba VoIPEX je její integrální součástí.

Kontakty:
Mgr. Jakub Ditrich, jakub@ditrich.cz VoIPEX: 242 446 933, Mobil: 777 797 009
Ing. Pavel Pištěk, pistek@ipex.cz VoIPEX: 242 446 977, Mobil: 777 771 777

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IPEX a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V rámci uvedení služby VoIPEX přichází na český telekomunikační trh nový termín – SIP Peering. Jedná o vzájemné propojení mezi ...
Jaké máme možnosti připojení na Internet? Komunikační společnost IPEX pořádala ve Zlíně zajímavý seminář nejen pro odborníky. Přednášel Jiří Peterka, odborník na informační technologie, osobnost roku 2002.
Rozčiluje vás, že dostáváte nabídku na levný cement, když zrovna nestavíte? Také vaše mailová schránka přijímá 70% nesmyslných mailů z Nigérie, či nabídky zvětšujících prostředků? Jak zabít nevyžádanou poštu a virové přílohy? Zatěžkávacím testem právě prošla úspěšně poslední verze poštovního klienta The BAT!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933