Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Nová éra přípravy na pravidelné přezkušování elektrotechniků je zde, a s ní přichází i příslušná publikace. Aktuální vydání dle současných předpisů a norem je k dispozici v 16. aktualizovaném vydání. Co se dozvíme? Jaká je struktura zkoušky a jak se ...

Je Alanod všudypřítomný?


Document Actions
Je Alanod všudypřítomný?
Máte nad hlavou zářivkové svítidlo? Vidíte uvnitř leštěnou mřížku? S velkou pravděpodobností (99,9%) ji vyrobila společnost Alanod. Tato firma totiž dodává materiál, který se používá pro výrobu mřížek a parabol osvětlovacích těles.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.05.2005
reklama

Máte nad hlavou zářivkové svítidlo? Vidíte uvnitř leštěnou mřížku? S velkou pravděpodobností (99,9%) ji vyrobila společnost Alanod. Tato firma totiž dodává materiál, který se používá pro výrobu mřížek a parabol osvětlovacích těles.

Společnost Alanod se specializuje od roku 1976 na produkci hliníkových eloxovaných plechů s leštěným i matným povrchem. Takové produkty se stáčí do rolí a následně se z nich nejčastěji vytváří pro nás známé mřížky svítidel. Samozřejmě další zpracování si již zajistí odběratel dle svých výrobních potřeb.

S touto společností jsme se setkali (spolu s profesorem Horňákem) na italském Intelu. Na dotaz, kteří čeští výrobci osvětlovací techniky jsou jejich odběratelé, jsme byli zaplaveni dlouhým výčtem společností. Byli jsme jednak překvapeni pohotovostí odpovědi, přesnosti názvů firem a v neposlední řadě množstvím našich producentů.

A tak se z těchto speciálních plechů strojně tvoří zrcadla pro mnoho jiných tvarů osvětlovacích těles. Osvětlovací těleso, s kterým se elektrikář zase tak často nesetká je světlovodný tubus. V místnosti bez oken přivede denní světlo například o několik pater níže díky právě nízkoztrátovému systému zrcadel, který dodává tato společnost.

Tento výrobce uvádí  ke svému produktu Miro vysokou (až 95%) účinnost činitele odrazu při neměnném barevném spektru odráženého spektra! Pro Českou republiku tento sortiment zajišťuje SCHÄFER a SÝKORA s.r.o.

Více www.alanod.de.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Podívejte se, jak vypadá nová linka! Videospot ukazuje výrobu nosných systému na nové lince! Stavba nové výrobní haly a nákup technologie na výrobu kabelových žlabů dovoluje Koposu Kolín nabídnout zákazníkům kabelové nosné systémy vyráběné na vlastním výrobním zařízení. Jde především o nové kabelové žlaby Jupiter s mnoha technickými přednostmi a inovované kabelové žlaby Mars přizpůsobené potřebám montážníků ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933