Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace (7.)


Document Actions
Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace (7.)
V kterých případech musí být kvalifikace pozastavena? Pokud je dodavatel vinen z přestupků jako je např. podvodné jednání během kvalifikačního procesu, nepravdivým doložením kvalifikačních kritérií, nebo neoprávněným pozměňováním kvalifikačního certifikátu, pak ...
Karel Dvořáček, ze dne: 20.04.2005
reklama

Změna důležitých okolností
V průběhu doby platnosti certifikátu musí kvalifikovaný dodavatel uvědomit kvalifikační orgán do 20 pracovních dnů, jestliže:

a) se změní situace týkající se vybraných skutečností ( v TS dle článků 6.5.1, 6.5.5, 7.3.2 a 8.3.3);
b) vzdává-li se elektrotechnických činností, pro které byla kvalifikace udělena;
c) se dostane do konkurzního řízení.

Po oznámení pod b) a/nebo c) musí být kvalifikace zrušena.

Přestupky týkající se kvalifikace
Žádost musí být zamítnuta nebo kvalifikace zrušena, pokud se prokáže, že žadatel/kvalifikovaný dodavatel je vinen některým z těchto přestupků:

a) podvodným jednáním během kvalifikačního procesu;
b) nepravdivým doložením týkajícím se plnění kvalifikačních kritérií;
c) neoprávněným pozměňováním kvalifikačního certifikátu.

Zrušení může být odvoláno po době tří měsíců následujících po odstranění osoby, jejíž vina z výše uvedených přestupků byla prokázána, z organizace kvalifikovaného dodavatele, za předpokladu, že byla opravena nesprávná informace týkající se kvalifikovaného dodavate­le. Zrušení a/nebo pozastavení kvalifikace musí být zaznamenáno v kvalifikačním registru [rejstříku].

Kvalifikace musí být pozastavena v těchto dvou případech:

a) jestliže kvalifikovaný dodavatel neuhradí své náklady za zapsání pro kvalifikaci do tří měsíců od fakturace;
b) jestliže kvalifikovaný dodavatel neoznámí změnu důležitých okolností jak je uloženo výše. Přerušení musí trvat až do doby, kdy již podmínky uvedené pod body a) a b) neplatí. Kvalifikace musí být zrušena, jestliže a) platí i po třech měsících od fakturace.

Zrušení a/nebo přerušení kvalifikace musí být zaznamenáno do kvalifikačního registru [rejstříku].
V případě písemné stížnosti jakékoliv smluvního orgánu, který je ve smluvním vztahu s kvalifikovaným dodavatelským podnikem jenž nerespektoval své smluvní závazky, může být kvalifikace pozastavena nebo odňata.

V takovém případě musí kvalifikační orgán zorganizovat proceduru pro přezkoumání stížnosti. Kvalifikační orgán musí zjistit všemi prostředky pravou podobu skutečností. aniž zanedbá ohled na protikladný charakter a spravedlivé jednání s podnikem. Když zjistí. že stížnost je vhodná pro přijetí a je založena na vážných skutečnostech, bude možné pozastavit kvalifikaci. Podnik potom bude mít lhůtu jednoho roku pro žádost o odstranění pozastavení s podáním důkazu o účinnosti prostředků použitých k nápravě tohoto nebo těchto nedostatků. Po tuto dobu bude kvalifikace odňata.

Podobně se kvalifikace odejme podniku. který pro stejné důvody byl již předmětem opatření s pozastavením během období platnosti kvalifikace.
V případě rozhodnutí o pozastavení nebo odnětí má podnik právo odvolání.
Aby podnik mohl znovu získat kvalifikaci potom, když mu byla odňata. bude podroben celému procesu kvalifikace po době jednoho roku.

pokračování ....

 

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Tajemství rychlé práce i tak zručného elektrikáře. Zručnost není pouze otázkou hbitých prstů, ale také dostatečných vědomostí, co a kdy použít za nástroj. Například odizolovací nářadí Quickstrip, nářadí k upevnění krycích dutinek pro laněné vodiče ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933