Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

LOVATO: Hladinové relé typ LVM 30


Document Actions
LOVATO: Hladinové relé typ LVM 30
Firma Lovato Electric v rámci ambiciózního projektu modulárních přístrojů nové řady ModuLo uvádí postupně na trh rozšířenou řadu hladinových relé LVM.
ze dne: 11.02.2005

Firma Lovato Electric v rámci ambiciózního projektu modulárních přístrojů nové řady ModuLo uvádí postupně na trh rozšířenou řadu hladinových relé LVM. Po ekonomickém hladinovém relé LVM20, které nahradilo předchozí typ LV2D, přichází LVM30. Jedná se o moderní hladinové relé řízené mikroprocesorem, které bylo navržené pro regulaci hladiny elektricky vodivých kapalin ve vrtech a zásobních nádržích a pro řízení jejich vyprazdňování a plnění.

Součástí ovládání je nastavitelné časové zpoždění signálu ze sondy pro případy pohybu hladiny kapaliny nebo pro speciální aplikace, kdy je nutné zpoždění rozběhu čerpadla.
Hladinové relé LVM30 se vyrábí ve dvou variantách napájecího napětí:
- LVM30 A240 24/220-240VAC
- LVM30 A415 110-127/380-415VAC.

Specifické vlastnosti LVM30
- Vysoká bezpečnost provozu zajištěná zdvojenou izolací mezi napájením, elektrodami a výstupním relé
- Varistorová ochrana vstupu pro sondy proti přepětí
- Duální napájecí napětí
- Pracovní přesnost a spolehlivost díky mikroprocesorové technologii
- Nastavitelné časové zpoždění signálu z elektrod nebo rozběhu čerpadla
- Relé lze použít pro funkce plnění i vyprazdňování nádrže (up-down)
- 1 výstupní relé se 2 přepínacími kontakty (8A v AC1)
- Vysoká citlivost 2,5 až 50 kOhm, která umožňuje použití i pro málo vodivé kapaliny (např. dešťová voda)

Typické aplikace LVM30
- vyprazdňování nádrže se 3 elektrodami : Po vystoupání hladiny na úroveň sondy MAX relé sepne, spustí se čerpadlo a vyprázdní nádrž do úrovně sondy MIN, kde relé opět automaticky zastaví čerpání.

- vyprazdňování nádrže se 2 elektrodami : Po vystoupání hladiny na úroveň sondy MIN a po uplynutí nastaveného časového zpoždění relé sepne, spustí se čerpadlo a vyprázdní nádrž pod úroveň sondy MIN, kde relé opět automaticky s časovým zpožděním zastaví čerpání.

- plnění nádrže s 3 elektrodami : Po poklesu hladiny pod sondu MIN relé po uplynutí nastaveného časového zpoždění spustí čerpadlo a začne se plnit nádrž. Po překročení hladiny úrovně sondy MAX relé čerpadlo s časovým zpoždění opět zastaví.

- plnění nádrže s 2 elektrodami : Po poklesu hladiny pod úroveň sondy MAX se po uplynutí nastaveného časového zpoždění zapne čerpadlo. Po vystoupání hladiny nad úroveň sondy MAX začne běžet časové zpoždění a po jeho uplynutí relé čerpadlo zastaví.

Pokud pracujete v oboru a zajímají vás další podrobnosti, můžete si o ně zažádat níže uvedeným formulářem.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Lovato, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
LOVATO: Grafické displeje multimetrů na DIN lištu
Firma LOVATO Electric tento rok představila novou řadu odpínačů GA. Součástí této řady je i široká škála příslušenství, kam patří i otočné ovládače pro oddělenou montáž a montáž na dveře rozvaděče. Jedním z nich je i ovládač s výjimečnou kuželovou spojkou, o kterém se více dozvíte v následujícím článku…
Lovato představilo na první události letošní druhé sezóny nové odpínače a přepínače. Jsou určeny pro skříně a rozvaděče. Podle slov Jiřího Kůse jsou nejen hezké, ale vynikají také jednoduchou a snadnou montáží. Krátký videospot sledujte zde ...
Prozkoumali jsme pro vás nový katalogový sešit od firmy LOVATO Electric. Jedná se o katalog nových řad odpínačů a přepínačů 16A až 1250A. O jaké novinky od této společnosti jde a jak vypadá samotný katalog, se dozvíte v následujícím článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933