Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Vypínače a zásuvky Galea, základní pohled


Document Actions
Vypínače a zásuvky Galea, základní pohled
Společnost Legrand nabízí ve své vyšší řadě řadu domovních vypínačů a zásuvek Galea. Základní pohled na tuto sérii. Naleznete v ní speciální funkce, které se jinak dají pořídit pouze jako "NO name" výrobky.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 18.02.2003
reklama

Série domovních vypínačů a zásuvek Galea se dá dále rozdělit na tři řady "Pastel, Metalíza, a Metal". Co se týká barevných variant, na své si přijdou jak příznivci jednobarevných designů, tak i ti, kteří mají rádi barvy pestré. Jak napovídají jednotlivé názvy řad "Pastel"- pastelové provedení barev, "Metalíza"- provedení barev tří kovových metalíz, "Metal"- je design v pojetí spojení kovu a písku.
Z technické provedení zde nyní prozradíme pouze základní fakta. Přístroje série Galea jsou konstrukčně vybaveny bezšroubovými svorkami, což zaručuje permanentně dokonalý spoj s minimální námahou při instalaci. Možnost využití vícerámečků a to čtyřnásobných vertikálních nebo horizontálních.

Pokud hledáte nestandardní funkce, tak řada Galea nabízí opravdové perličky. Pokud chcete mít pod kontrolou klidný spánek dětí Galea nabízí speciální modul, který se obvykle prodává pouze jako doplněk formou adapterů (vysílač/přijímač).

Pokud používáte audio zařízení, hudební věž s více reproduktory, určitě oceníte reproduktorovou zásuvku do které vsouváte přímo vodiče. Vedení se tedy nepřipojuje přes konektor, ale přímo do bezšroubových svorek.

Všechny série Galea obsahují ovladače pohonů žaluzií a markýz, které se dají zapojit s ovládáním po datové (dvouvodičové) sběrnici. Co ovšem je častěji využíváno jsou stmívače, které opatříte vybraným designem.

Nouzové osvětlení je opravdu specialitka. Málo koho napadne, že by se stalo a on byl po tmě. Nouzové osvětlení současně v zapojení nočního pozičního osvětlení, je opravdu praktická investice. V mnohých domácnostech se objevují detektory pohybu. Nejčastěji ve vstupních prostorách a pak v provedení elektronické zabezpečovací signalizace jako čidlo. Detektor pohybu sérií Galea plní zpravidla funkci "rozsvěceče" osvětlení v místech, kde se často pohybují osoby.

V případě mokrých, či venkovních prostor má Galea k dispozici zásuvky s víčkem (vyšší krytí IP44) a pro obvody, které jsou zapojeny např. na zdroj nepřerušitelného napájení, volíte barevně odlišené víčko zásuvky. 

Že Galea je opravdu mistr ve své třídě, dokazuje přítomnost detektoru plynu. Což zřejmě v každé domácnosti jen tak neuvidíme, ale již to vypovídá o připravenosti tohoto sortimentu. Čidla série Galea detekují metan, propan/butan, zatopení vodou, zvýšené teploty....  Dále pak máte k dispozici moduly např. elektronický zvonek, hotelový kartový spínač, zvukový rozvod vstupy i výstupy (mikrofony/reproduktory), datové, telefonní, televizní a radio zásuvky, čítač elektronických klíčů, spínač s časováním nebo také souprava snímačů větru a osvětlení.
Série Galea souvisí se systémem Galea Smart Control, což je jednodušší systém na principu BUS sběrnice. O této funkci se zmíníme v jiném článku.

Pokud se designově ztotožníte s některou variantou, a nevadí vám absence dvojzásuvek, třípólového vypínače nebo proudového zatížení pouze 10A, tak je tato volba šťastná. Dostupnost tohoto zboží je spíše na objednávku. Nečekejte, že byste našli tyto systémy na pultech maloprodejen. Poptávejte u specializovaných velkoobchodů elektro. Nám informace poskytla společnost Tynet.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Víte, co se skrývá pod označením PZS? My už ano. Pokud se zajímáte o oblast bezpečnosti a střežení objektů, nebo si jen chcete zajistit svůj pozemek, máme tu pro vás článek o zajímavém zabezpečovacím systému KeyGUARD společnosti DIAMONDS TECHNOLOGY ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933