Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Jiří Konečný technologický podnikatel roku 2004


Document Actions
Jiří Konečný technologický podnikatel roku 2004
V našem oboru zřejmě málokdo nezná prudce expandující ELKO EP. Z malých prostor v Roštění se společnost přesunula do Holešova již na druhé místo. Tato úspěšná výroba je doslova neposedná! Kam míří Jiří Konečný se svým týmem?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.12.2004
reklama

Jiří Konečný, který v letošním roce získal titul Technologický podnikatel roku 2004, je jednatelem společnosti ELKO EP, která se zabývá vývojem, výrobou a prodejem elektronických přístrojů pro rozvaděče nn a pro domovní a průmyslové instalace.

Jiří Konečný v Liberci

Firma ELKO EP začala v roce 1993 vyrábět spínací výkonové bloky pro systémy elektrického vytápění, s postupem času se poté pozornost společnosti více zaměřila na modulové elektronické přístroje pro rozváděče nn a domovní instalace, hlavně pak časové relé. V této oblasti si firma udržuje dominantní postavení na trhu v ČR (více než 70 %) a stále více proniká i na trhy zahraniční. V Evropě se pohybuje na 3. – 4. místě, cílem společnosti je zaujmout 2. – 3. místo.


První neoficiální fotografie nové továrny v Holešově!

Celkový počet výrobků firmy ELKO EP se pohybuje okolo 200 typů, společnost každý rok uvádí při příležitosti výstavy AMPER několik nových produktů. Každý výrobek společnosti splňuje požadavky evropských norem a nařízení. Kvalita a technické parametry jsou pravidelně ověřovány ve vlastní zkušebně. Stěžejní výrobky prošli nezávislou certifikací vyžadovanou ve strategických oblastech: CCA (Evropa), GOST (Rusko) a UL (USA).


Samozřejmě na technologie je ještě brzo...

Firma, kterou Jiří Konečný založil, nyní zaměstnává přes 100 zaměstnanců a může se opírat o kvalitní vývojové zázemí s moderní výrobní technologií na srovnatelné úrovni s vyspělými zeměmi.
Důležitým mezníkem ve vývoji společnosti bylo vybudování vlastního sídla, kde je v jednom areálu soustředěno výrobní, vývojové a administrativní zázemí firmy. V moderní dvoupodlažní budově na ploše více než 900m2 jsou v přízemní části situovány výrobní plochy a v patře vývojové a administrativní prostory.


Zde bude zanedlouho exkluzivní výroba relé....

Společnost nyní plánuje expanzi na americký trh, k čemuž by měla napomoci spolupráce s významným americkým partnerem, a dále expanzi na východ, především do Ruska. K tomuto ELKO EP učinilo první kroky výstavou v Moskvě a certifikací výrobků na značku GOST a UL. Ke splnění výše uvedených plánů a vizí přispěje výraznou měrou vybudování nového výrobního závodu a administrativního sídla firmy o rozloze více než 3 000 m2, které bude dokončeno na přelomu roku 2004.
Základním rysem všech našich výrobků, je "mít vždy něco navíc". Toto motto předurčilo jasnou vizi firmy: vymýšlet, vyvíjet a vyrábět pouze takové výrobky, kde můžeme nabídnout více, než je na trhu obvyklé a nebo než dokáže nabídnout konkurence. Tzn. nabídnout lepší technické parametry, více funkcí, univerzální napájecí napětí, snadnou obsluhu, vstřícnost k úpravám či zakázkovým změnám a v neposlední řadě i zajímavou cenu. Důležité také bylo (a je stále) být schopen tyto výhody prezentovat a přesvědčit tak zákazníka, aby nám dal přednost před renomovanou zahraniční firmou. Díky tomuto přístupu se nám podařilo získat dominantní postavení na českém trhu i silnou pozici v Evropě,“ konstatuje Jiří Konečný.

foto redakce Elektrika.cz, text Idnes.cz

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ELKO EP s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933