Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Exkluzivní výstava 90 let elektrifikace Sloupna


Document Actions
Exkluzivní výstava 90 let elektrifikace Sloupna
Myslíte si, že znáte elektrotechnickou minulost? Že jste o ní hodně četli nebo ji dokonce částečně zažili sami? V pořádku, ale všechno si pamatovat nemůžete. Snad každý, kdo se považuje za odborníka, chce být částečně i znalcem svého oboru. To však znamená nekonečný proces bádání o souvztažnotech a historii. Jen tak zůstanete v obraze. Pamatujte, že odborník není ten, který má odborné znalosti, ale ten, který ve svém oboru zná o 90% víc, než v praxi používá.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.10.2014
reklama

Vydali jsme se do Sloupna!



Občanské sdružení Pocidliní a obec Sloupno zvou na výstavu „90 let elektrifikace Sloupna a okolních obcí“, která probíhá do konce října letošního roku. Vystavují na ní dokumenty z počátků elektrifikace Bydžovska, které ještě nebyly v takovém rozsahu prezentovány.



Do Sloupna jsme se dostali cestou na elektrotechnickou výstavu Sonepar v Hradci Králové. Přijali jsme pozvání a vydali se po stopách našich odborných předků. 

 

Mezi vystavenými materiály nás provedl místní elektrikář Pavel Draštík. Šlo především o písemnosti, proto brýle vezměte určitě s sebou. Začíst se můžete do dobových technických listů, úředních zápisů, korespondence, účetních knih, projektů, knih, letáků nebo tehdejších technických katalogů elektrotechnických materiálů.

Výstava nám ledacos vyjasnila a v mnohém nás i překvapila. A na závěr jsem si v rámci naší exkurze na zámku nenechali ujít hodiny místní zvonice.
 
 

Pokud kliknete na kterýkoliv obrázek, dostanete se na fotogalerii. Ovšem zachytit všechno nebylo možné, protože by to chtělo spíše skener a tak týden času. Proto těm, kteří cítí svůj obor jako součástí svého "já", návštěvu zámku ve Sloupně rozhodně doporučujeme!



Výstava je otevřená v soboty, neděle a svátky od 13:00 do 16:30. Pro hromadné návštěvy po předchozí dohodě na telefonním čísle 604 317 275 i mimo otevírací dobu.
604 317 275
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 11)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933